Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii pănceni, printre cei mai buni informaticieni din judeţ


   Cinci dintre elevii vrânceni pasionați de IT au reușit să se situeze pe podium, în urma participării la etapa județeană a celei de-a XX-a ediții a Concursului „InfoEducație 2013”. Astfel, la secțiunea multimedia, premiul I a fost obținut de Nicolae Andrei Panciu, elev la Liceul „Ioan Slavici” din Panciu, cu proiectul „Viața ca un algoritm”. Elevul a fost coordonat de profesoara Maricica Apreotesei. La secțiunea soft educațional, proiectul „Mișcări mecanice”, realizat de Andrei Cristian Diaconu, elev la Liceul „Ioan Slavici” din Panciu, a fost răsplătit cu premiul I. Elevul a fost îndrumat de profesoarele Maricica Apreotesei și Mirela Bosvici. Premiul II la aceeași secțiune a fost acordat lui Gabriel Cristian Ghimici, de la aceeași unitate de învățământ, coordonat de Mirela Bosvici și Maricica Apreotesei. Elevul a participat cu proiectul „Diagnoza agresivității”.
   La secțiunea robotică, premiul I a fost acordat elevului Cosmin Rărăboacă, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, cu proiectul „Arduino”. Elevul a fost coordonat de profesorul Constantin Vultureanu. La secțiunea soft utilitar, premiul I a fost acordat elevului Cristian Alexandrescu, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, cu proiectul „Teenosaurus”. Elevul a fost pregătit de profesoara Camelia Mereuță.
   Cea de-a XX-a ediție a concursului național „InfoEducație 2013” se va desfășura sub genericul „Life is a good algorithm”, în perioada 28 iulie – 3 august, în tabăra de la Gălăciuc. Concursul beneficiază de sprijinul Google prin programul RISE, care susține secțiunea internațională și va oferi premii pentru 3 fete și 3 băieți. În plus, va fi organizată și Ziua Google la InfoEducație, asistată de ingineri ai companiei, iar ocupanții locurilor I vor vizita unul dintre sediile din Europa al Google. Concursul este organizat de Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Liceul Tehnologic „Simion Mehe¬ dinți” din Vidra, Åžcoala „Ion Diaconu” din Tulnici și Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Profesorul de informatică Emil Onea este coordonatorul acestui proiect.
   Detalii suplimentare, actualizate zilnic, sunt disponibile pe site-ul oficial al concursului, la adresa http://www.infoeducatie.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?