Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bărbat judecat pentru braconaj şi uz de armă letală fără drept


   Un bărbat de 43 de ani, din Suraia, a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic. Mai precis, Vili S. este acuzat că într-o noapte din luna noiembrie a anului trecut a împușcat un porc mistreț, pe fondul de vânătoare de la Vadu Roșca. 
   Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, în seara zilei de 9 noiembrie 2012, Vili s-ar fi deplasat pe fondul de vânătoare respectiv, iar la lumina farurilor mașinii și a unui proiector, a reușit să împuște un mistreț. Anchetatorii spun că omul nu avea autorizație legală de vânătoare. Sesizarea în cauză ar fi pornit de la un paznic al fondului de vânătoare, însă împușcăturile au fost auzite și de un martor, care lucra la o societate comercială din zonă. Au fost anunțate organele de poliție, care împreună cu paznicul au organizat o pândă. Cei doi ar fi observat mașina, pe care ar fi încercat să o oprească. Nu au reușit, dar au reținut numărul de înmatriculare și modelul mașinii. 
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că mașina aparținea învinuitului. S-a făcut și un control la locuința acestuia, de unde au fost ridicate arma și mai multe cartușe. Mașina a fost găsită în gospodăria cumnatului lui Vili. Atât arma cât și mașina au fost indisponibilizate de polițiști. Prejudiciul creat Ocolului Silvic Focșani a fost calculat la 5.617 lei. Inițial s-a crezut că au fost împușcați doi mistreți, dar nu s-a găsit decât unul. Cadavrul animalului a fost autopsiat, fiind extrase două gloanțe. La fața locului, pe fondul de vânătoare, au fost găsit urme de pneuri. 
   Față de alte două persoane, procurorii au decis scoaterea de sub urmărire penală, având în vedere că nu s-au găsit dovezi că cei doi au participat la comiterea infracțiunii de braconaj. Cele două persoane au fost filmate de o cameră de luat vederi într-o benzinărie, unde învinuitul a alimentat înainte de a comite fapta. Cum  procurorii nu au găsit probe împotriva lor, aceștia au fost scoși de sub urmărire penală. 
   Cauza va fi soluționată de judecătorii de la Judecătoria Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?