Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Premierul Victor Ponta se întâlneşte cu cancelarul Germaniei


   Prim-ministrul Guvernului USL, Victor Ponta, se va afla în perioada 10-11 iunie într-o vizită oficială în Germania și Slovacia. Cu acest prilej, premierul se va întâlni cu Angela Merkel, Cancelar Federal al Germaniei, precum și alți oficiali europeni importanți. Vizita reprezintă atât o consolidare a relațiilor dintre țara noastră și Germania, cât și o recunoaștere a succesului Uniunii Social Liberale la nivel european, consideră liderii USL.
   Este prima vizită din ultimii șapte ani a unui premier român la Berlin, iar obiectivele principale vizează întărirea relațiilor economice și politice și încurajarea investițiilor germane în România. În acest sens, Victor Ponta va avea o întâlnire la sediul Deutsche Bank cu conducerea băncii și va participa la o întâlnire cu oficiali ai companiei Daimler, care, de curând, au anunțat o investiție de peste 300 milioane de euro în țara noastră.
   Liderul delegației PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, consideră că vizita premierului Victor Ponta în Germania va aduce beneficii de ordin economic României, iar relația cu unul din cei mai importanți investitori în România este pe cale să fie consolidată. Potrivit europarlamentarului român, Victor Ponta și Guvernul USL „construiesc cu minuțiozitate imaginea și reputația României în UE”, reamintind în context de vizitele premierului în Danemarca, Austria, Italia, Belgia și Polonia, participările la Consiliul European și de întâlnirea pe care urmează să o aibă în Germania cu cancelarul Angela Merkel.
   Åži europarlamentarul Corina Crețu consideră că vizita premierului Ponta la Berlin reprezintă o oportunitate  pentru România în a-și susține viziunea despre viitorul construcției europeane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?