Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Elevii din Odobeşti, cei mai buni la promovarea tradiţiilor


   Elevii Liceului Tehnologic din Odobești au obținut premiul I la secțiunea interpretare a unui obicei specific zonei, în cadrul proiectului național „Interculturalitate în spațiul românesc”. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Agricol „Poarta Albă” din județul Constanța. 
   Elevii câștigători sunt Mădălina Leica, Larisa Fătu, Raluca Å¢ucă, Alina Udrea, Gabriela Muscă, Alexandra Achiroaiei, Florentina Pal și Ana-Maria Dumitriu, alături de profesorii coordonatori Narciza Marin, Cristina Lățcan, Gabriela Marin și Nelu Taman. Participarea elevilor la această competiție a fost posibilă cu sprijinul material oferit de conducerea liceului, de organizația sindicalistă FEN și Primăria Odobești. 
   Elevii odobeșteni au mers la Åžcoala Spulber, unde au realizat un schimb de experiență privind cântecul la bucium. Manifestarea a cuprins realizarea unui film de scurtmetraj, de maxim 10 minute, în care s-a interpretat acest obicei specific regiunii vrâncene. Jurizarea filmelor a fost realizată în perioada 13-17 mai de o comisie condusă de un reprezentant al Muzeului de Artă Populară Constanța.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?