Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Tânăr de 24 de ani, judecat pentru trafic internaţional de droguri


   Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea au trimis în judecată un tânăr, pe care îl acuză de trafic internațional de droguri. Gabriel B., de 24 de ani, a ajuns în atenția anchetatorilor după ce vara trecută a trimis unui focșănean hașiș într-un colet, tocmai din Italia. 
   Potrivit rechizitoriului prin care Gabriel a fost trimis în judecată, faptele datează din perioada iunie-iulie 2012, când a procurat din Italia hașiș, pe care ulterior l-a trimis în România, prin intermediul unei firme de curierat. În actul de sesizare a instanței de judecată sunt precizate datele la care Gabriel ar fi comis faptele, respectiv ziua de 6 iunie 2012, când i-a trimis lui Valentin Octavian P. 25 de grame de hașiș, și 31 iulie 2012, când i-ar fi trimis aceluiași tânăr 50 de grame de hașiș, contra sumei de 250 de euro. 
   Valentin a fost prins în timp ce primea marfa și a fost trimis în judecată pentru că le-a comercializat. Acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, dosarul fiind în faza de recurs, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. În ceea ce îl privește pe Gabriel B., tânărul nu a putut fi audiat pentru că se află încă în străinătate, dar potrivit anchetatorilor, are cunoștință despre dosarul penal în care este acuzat de trafic internațional de droguri care a fost întocmit pe numele său, fiind informat de rudele sale. 
   Reamintim că totul a pornit de la faptul că la data de 3 august 2012, Valentin a fost prins în flagrant în timp ce ridica cantitatea de 50 de grame de droguri. Ancheta s-a extins și s-a ajuns și la cel care a trimis hașișul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?