Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

A fost publicat ghidul de admitere în clasa a IX-a


   Absolvenții claselor gimnaziale pot consulta, de astăzi, „Ghidul candidatului la învățământul liceal”. Este vorba de o broșură editată de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, care cuprinde oferta completă disponibilă în liceele din județ, dar și informații complete despre înscrierea în clasa a IX-a. Potrivit calendarului oficial stabilit în acest sens, transmiterea de fiecare unitate de învățământ gimnazial către comisia de admitere județeană a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenților clasei a VIII-a, precum și a listei elevilor corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau exmatriculați se va face până pe data de 19 iunie cel târziu. 
   Afișarea în fiecare unitate de învățământ gimnazial a listei candidaților, în ordinea descrescătoare mediilor de admitere trebuie făcută pe 5 iulie. Completarea de către secretariatele școlilor a fișelor de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, datele personale ale absolvenților claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a, mediile de admitere se va face în data de 5 iulie și tot atunci se va anunța și ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a. Trei zile mai târziu, mai exact pe 8 iulie, vor fi eliberate fișele de înscriere pentru candidații care solicită să participe la admitere în alt județ.
   Prima etapă de admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2013-2014, debutează în perioada 5 – 9 iulie cu completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Repartizarea compute-rizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe data de 16 iulie, iar în ziua următoare se va afișa, de către fiecare unitate de învățământ liceal, lista candidaților repartizați în acea unitate. Pentru elevii care nu au fost înscriși la liceu în prima etapă, mai există și o a doua etapă, pe 25 iulie, când se va face repartizarea computerizată. 
   Locurile la învățământul special nu participă la repartizarea computerizată, centrul de înscriere în cazul copiilor cu probleme fiind Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani. Repartizarea se va face în ședință publică, ce va avea loc pe 13 iulie 2013, ora 10.00, la centrul de înscriere. Pentru detalii, cei interesați se pot documenta la centrul de înscriere. Cererile candidaților romi care solicită locurile rezervate se depun la Comisia Județeană de Admitere, până la data de 21 iunie, ora 16.00. Orice cerere depusă după această dată nu mai este luată în considerare. Locurile speciale pentru candidații romi se alocă peste numărul de locuri acordat prin planul de școlarizare, în limita a 2 locuri suplimentare la clasă. 
   Este foarte important de știut că elevii îndrumați de diriginți, alături de părinți, vor trebui să completeze un număr cât mai mare de licee pe fișa de înscriere, pentru a nu risca să rămână nerepartizați. De asemenea, după repartizare, pentru a putea fi încheiat procesul de înscriere, elevul va trebui să se prezinte la unitatea de învățământ unde a fost repartizat compu-terizat pentru a depune actele cerute. 
   Ghidul de admitere și oferta completă a locurilor disponibile în liceele din Vrancea pentru anul școlar 2013-2014 AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?