Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Au început înscrierile la grădiniţă


   Focșănenii care au copii de vârstă preșcolară sunt așteptați să îi înscrie la grădiniță, în municipiu fiind disponibile 546 locuri. Potrivit reglementărilor privind înscrierea copiilor în învățământul preșcolar, părinții sunt așteptați să își reînscrie sau înscrie, după caz, copiii la grădiniță, începând de astăzi și până pe 21 iunie. În Focșani, cele mai multe locuri la grupa mică sunt disponibile la Grădinița nr.13, respectiv 60. Grădinița nr.1, Grădinița nr. 2, Grădinița nr.4, Grădinița nr.6, Grădinița nr.10, Grădinița nr.15, Grădinița nr.16 și Grădinița nr. 23 pun la dispoziție câte 40 de locuri pentru grupa mică. Grădinița nr.18 are disponibile pentru acest an 36 de locuri la grupa mică. Alte câte 20 de locuri mai sunt cuprinse la grupa mică în oferta grădinițelor nr. 7, nr. 8, nr.17, nr. 19 și nr. 21. Cele mai puține locuri, respectiv 10, sunt disponibile la Grădinița nr. 3 din Focșani.   
   La grupa mijlocie, în grădinițele din Focșani sunt disponibile doar 5  locuri la Grădinița nr.16. Pentru grupa mare, părinții vor avea de optat pentru unul din cele 47 de locuri ofertate. Astfel, sunt 15 locuri disponibile la Grădinița nr. 3, alte 5 locuri la Grădinița nr.16, 10 locuri la Grădinița nr.17 și 7 locuri sunt disponibile la Grădinița nr.18. Alte 10 locuri sunt disponibile la Grădinița nr.23. Deși există o reglementare din partea Ministerului Educației Naționale în ceea ce privește posibilitatea înscrierii în învățământul preșcolar a copiilor mai mici de 3 ani, în grupele de antepreșcolari, în Vrancea, din lipsă de spațiu și personal, înscrierea nu va fi posibilă. Normele metodologice specifică faptul că în fiecare grupă trebuie să fie 10 copii supravegheați de două cadre didactice. În cazul acestor copii, singura posibilitate este înscrierea lor la Creșa nr.7.
   Ocuparea locurilor libere după etapa de reînscriere se va face în ordine descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv grupa mare, mijlocie și mică, în limita locurilor disponibile. Se urmărește la înscriere apropierea grădiniței de domiciliul copilului și existența unui frate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?