Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Semicentenar la Colegiul Naţional „Unirea“


   Absolvenții promoției 1963 a Colegiului Național „Unirea” din Focșani au marcat ieri, în cadru festiv, semicentenarul. Emoționați, dar fericiți pentru că se revăd după atâția ani, ei au depănat amintiri într-o atmosferă detașată, iar preț de câteva momente au retrăit momentele de acum 50 de ani, de pe vremea când erau liceeni. 
   În debutul activităților, s-a dat citire cataloagelor celor trei clase ale promoției 1963. De această unitate de învățământ îi leagă amintiri de neprețuit, dar și prietenii care nu au încetat odată cu trecerea anilor. Nici măcar distanța nu a fost un impediment. „Mă încearcă emoții care în cuvinte sunt greu de spus. Este ceva și sentimental și memorial, sunt așa de emoționat că mi-au fugit cuvintele! Am fost surprins să văd cum arată majoritatea colegilor sau chiar toți, la vârsta noastră. Toți sunt bucuroși, cu zâmbetul pe buze și chiar mi-a făcut plăcere să îi văd așa fericiți. Un singur lucru am pentru absolvenții acestor ani: să reușească și ei să ridice Liceul Unirea așa cum l-am ridicat și noi. Să facă așa cum procedăm astăzi, să se întâlnească, să nu se uite unul pe altul. O grupă, o țară care își uită trecutul nu are viitor”, a spus Iulian Litman, fost inginer de telecomunicații în Ierusalim. 
   Emoționată a fost și Dumitra Åžerban, fost profesor la Åžcoala „Ion Basgan”. „Am fost o serie extraordinar de sârguincioasă, am fost niște colective unite, foarte buni colegi, cu multe calități morale, la finalul liceului aproape 99% am urmat facultăți, iar în viața profesională majoritatea am fost oameni realizați. Faptul că ne-am înțeles foarte bine, faptul că, în sfârșit, am fost niște oameni de caracter, ne-am străduit să ne întâlnim de fiecare dată, aducând un prinos de recunoștință acestui lăcaș de cultură și profesorilor noștri”, spune Dumitru Åžerban.
   De la un moment atât de important nu a putut lipsi actualul director al Colegiului, Cornel Noană. „Este o mare responsabilitate pentru elevi și profesori să fie absolvenți ai acestui liceu. Nu știm dacă noi, cei din generația actuală, vom putea egala ceea ce au realizat generațiile trecute. 18 dintre absolvenții Colegiului au ajuns academicieni și ne mândrim cu asta”, a spus el. 
   Alături de absolvenții promoției 1963 a fost singurul lor profesor încă în viață: Gheorghe Mocanu, care i-a învățat tainele matematicii.  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?