Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un ASTEROID se va apropia astăzi de Terra


   Un asteroid cu diametrul de 2,7 kilometri, denumit 1998 QE2, se va apropia de Terra vineri, în ceea ce va fi cea mai apropiată trecere a sa de Pământ pentru cel puțin două secole, a anunțat NASA. Asteroidul se va apropia de Terra fără a genera riscul unei coliziuni, întrucât va trece la 5,8 milioane de kilometri de planeta noastră, o distanță de 15 ori mai mare decât cea dintre Terra și Lună.
   Deși acest asteroid nu prezintă niciun interes pentru oamenii de știință care se concentrează asupra corpurilor cerești potențial amenințătoare pentru Terra, el va fi monitorizat de astronomii care încearcă să descopere secretele acestor vizitatori din spațiu. „Asteroidul 1998 QE2 reprezintă o țintă de mare interes pentru radiotelescopul Goldstone din California și pentru telescopul Arecibo din Puerto Rico, pentru că sperăm să obținem imagini de înaltă rezoluție, care ar putea să dezvăluie multe caracteristici ale suprafeței sale”, a explicat astronomul Lance Benner, coordonator științific al radarului Goldstone, aflat la Jet Propulsion Laboratory pe care NASA îl deține în orașul californian Pasadena.
   Fotografiile care vor fi făcute cu acest telescop vor permite vizualizarea, succesivă, a unor zone cu diametre de 3,75 metri, de la o distanță de aproape 6 milioane de kilometri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?