Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Instructorul ARR Pocovnicu vrea în libertate pentru că nu e „aurolac scos din canale“


   Viorel Pocovnicu, angajatul ARR Bacău, și instructorii auto vrânceni Paul Ifrim și Ion Pîrvan au fost prezenți în fața judecătorului, ieri, la un nou termen de judecată al dosarului în care sunt acuzați de infracțiuni de corupție. La termenul de ieri au fost audiați patru martori. Cu toții erau cursanți ai școlii de șoferi unde instructori erau Ifrim și Pîrvan. 
   Unul dintre martori a susținut examenul în decembrie, chiar la data când a fost organizat flagrantul, iar ceilalți au fost declarați admiși la alte sesiuni, din vara anului trecut. Cu toții au declarat însă că înainte de susținerea probei de traseu au dat câte o sută de lei la protocol. „Eu am dat examen în decembrie. Ne-am adunat în poligon și am așteptat. Trebuia să achit 200 de lei, un rest al taxei de școlarizare. Instructorul mi-a cerut 300 ca să facem o masă la urmă pentru domnul de la ARR. Am vociferat pentru că una se zice și alta se face. Nu am mai apucat să introduc diagrama în tahograf. Era completată de mine anterior și nici nu am apucat să plec în cursă, pentru că au venit domnii polițiști și ne-au luat pe toți. Unii au plecat pentru că s-au speriat. Eu am rămas la volan cu motorul aprins și am rămas pe loc, nu aveam nimic de ascuns”, a declarat unul dintre martori despre cele petrecute pe 20 decembrie 2012, când a fost organizat flagrantul.  
   Ceilalți trei martori care au dat declarații ieri obținuseră deja certificatele de competențe profesionale din iulie și august 2012 și au relatat că și la acea vreme practica era aceeași. Erau obligați să achite câte o sută de lei pentru protocol. În replică la susținerile martorilor, Viorel Pocovnic, aflat în boxa cu arestați, a spus că nu știe pentru ce strângeau instructorii banii și că, în cazul în care este așa, cei doi să răspundă pentru faptele lor. 
   Avocatul lui Pocovnicu a solicitat ca organul de urmărire penală să îi  pună la dispoziție înregistrările telefonice care au fost efectuate în cauză în totalitate, nu doar reproducerea selectivă a acestora. Mai mult decât atât, s-a solicitat de către apărare și înregistrarea video, care nu este atașată la dosar. Dacă în ceea ce privește înregistrarea video instanța se va pronunța la termenul din data de 14 iunie, proba cu redarea totală a înregistrărilor a fost respinsă, la dosar existând un certificat de autenticitate a înregistrărilor selective. 
   La termenul de ieri s-a solicitat și eliberarea din arest a lui Pocovnicu, sub control judiciar. „Nu mă consider vinovat, nu sunt un pericol public. Toți martorii care au putut fi găsiți au fost audiați. Nu am de gând să merg în Italia și să influențez pe ceilalți martori care nu s-au prezentat. Mă oblig să nu mă sustrag, să fiu prezent de fiecare dată la instanță, accept orice formă de îngrădire a drepturilor mele, dar doresc să fiu judecat în stare de libertate. Ceea ce mi se întâmplă este un război între centrele de perfecționare, între școlile de șoferi. Să-i întrebați pe instructori cu cât le-au scăzut numărul de cursanți de la acest eveniment. Lucrez de 35 de ani și nu am avut nici măcar o amendă de circulație. Am un copil de șase ani și o mamă de 84 de ani, nu sunt un aurolac scos din canale”, a susținut Viorel Pocovnicu. Instanța a rămas în pronunțare pe această cerere și a acordat un nou termen de judecată la data de 14 iunie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?