Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Concursul „+/- Poezie”, pentru copiii deştepţi


   108 elevi, pasionați atât de matematică cât și de literatură, au participat ieri la Concursul Național Interdisciplinar „+/- Poezie”. Președintele de onoare al Concursului Național Interdisciplinar „+/- Poezie”, Solomon Marcu, a declarat că participanții sunt din ce în ce mai buni. „Pe baza a ceea ce au scris elevii anul trecut și acum doi ani, rezultatele au fost de fiecare dată peste așteptările noastre. S-a văzut că noi nu realizăm potențialul lor real și îi tratăm la un nivel inferior. Când îi privești, pe chipurile lor se vede cât de deștepți sunt”, a spus Solomon Marcus. 
   Elevii susțin că subiectele nu au fost grele. „Nu au fost foarte grele subiectele, s-a dat din ceea ce am lucrat. Nu mă așteptam să fie altfel. M-am uitat pe subiectele din anii precedenți și am văzut structura. Am participat și la Concursul «Solomon Marcus», avea o temă istorică și alte două exerciții”, a spus Andra Elena Mircea, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. 
   Mina Rusu, oficial din cadrul Ministerului Educației Naționale, președinte executiv al concursului, a apreciat la rândul său înalta ținută și pregătirea elevilor. Aceasta spune că elevii și-au arătat adevărata valoare și au demonstrat totodată seriozitate și pasiune pentru tot ceea ce fac. „Anul acesta, domnia sa, Solomon Marcus, s-a implicat mai mult decât în ceilalți ani în realizarea subiectelor pe care copiii le-au primit. Subiectul propus pentru concursul care îi poartă numele, care este un concurs opțional, este unul absolut deschis și scos din canoanele baremului, care încorsetează. Oricum, nu propune o tratare monodisciplinară, ci transdisciplinară. Înseamnă foarte mult, pentru că elevii aceștia, la acest concurs, pot să scape de obsesia programei. Subiectele acestea sunt pentru copii deștepți, nu pentru cei buni la română sau la matematică. Dacă este copilul deștept, iar școala l-a cultivat ca atare, atunci se descurcă. Este un concurs care îi scoate din frica unei competiții și îi plasează în bucuria de a se întâlni la același nivel, cu copii de același calibru”, a spus Mina Rusu. 
   De altfel, este foarte probabil ca și în anii următori Concursul Național Interdisciplinar „+/- Poezie” să fie organizat tot la Focșani, pentru clasele V-VI, grație implicării de care au dat dovadă Consiliul Local și celelalte autorități locale. 
   Aseară, elevii nemulțumiți au putut depune contestații, iar rezultatele finale sunt afișate în această dimineață, la ora 8.00. Festivitatea de premiere a elevilor participanți va fi organizată la ora 9.00, pe scena Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?