Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

ITM îi aşteaptă pe vrânceni să-şi ridice carnetele de muncă


   Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea face un apel către vrâncenii care au deținut carnete de muncă la sediul instituției să vină să le ridice. La sediul ITM mai sunt depozitate 19 mii de carnete de muncă. Este absolut necesar ca titularii să-și ridice aceste documente deoarece ele sunt importante pentru probarea vechimii în muncă. Carnetele de muncă pot fi ridicate între orele 8.30 – 16.30. „Întrucât la ITM Vrancea se află un număr de 19.000 de carnete de muncă închise și neridicate de către titulari, facem apel, încă o dată, la titularii acestor carnete de muncă să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, între orele 8.30-16.30, pentru a intra în posesia lor, având în vedere importanța acestui act oficial cu care se probează vechimea în muncă până la data de 31.12.2010”, se arată într-un anunț făcut public de ITM Vrancea. 
   Carnetele neridicate sunt vechi, datând din perioada anilor 1992-1994. „Aceste carnete de muncă ne ocupă mult loc din arhivă, de aceea am și făcut anunț pentru ca titularii să vină să le ridice. Pentru că sunt foarte vechi, din anii ‘92-‘94, nu au fost ridicate pentru că multe persoane sunt plecate din țară sau poate unii nu știu că au carte de muncă. Aceste carnete de muncă sunt importante, pentru că dovedesc vechimea în muncă pentru perioada când nu existau bazele de date informatizate”, ne-a declarat Eliza Botezatu, directorul ITM Vrancea.  
   Toate aceste cărți de muncă au fost transferate la Casa de Pensii, unde au fost scanate, apoi înapoiate ITM. Toate datele referitoare la vechimea în muncă a titularilor acestora sunt stocate, însă pentru a-și dovedi vechimea în muncă, oamenii trebuie să dețină și carnetul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?