Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Accident de muncă la Şcoala din Tănăsoaia


   Un grav accident de muncă s-a produs ieri, la orele prânzului, la Åžcoala din comuna Tănăsoaia. Un bărbat de 56 de ani, din Brăila, care executa lucrări de zugrăvire-vopsire, după cum ne-au spus polițiștii, a căzut de pe o schelă metalică. La impactul cu solul, victima a suferit răni grave. Inițial, Costache Bezman a fost dus la  Spitalul din Podu Turcului, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral, stare comatoasă”. Pentru că starea sa de sănătate era foarte gravă, brăileanul a fost preluat de un elicopter SMURD și dus la un spital din Iași, pentru a primi tratamentul necesar, dar și pentru investigații medicale suplimentare.  
   Polițiștii și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea au ajuns și ei la fața locului pentru a face cercetări. Inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, ne-a declarat că poliția a fost sesizată despre producerea accidentului de muncă la ora 12.30. „La data de 20 mai a.c., ora 12.30, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că la Åžcoala din Tănăsoaia a avut loc un accident de muncă. În urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat de 56 de ani, din județul Brăila, angajat al unei societăți din Brăila, a căzut de pe o schelă metalică amplasată la Åžcoala din comuna Tănăsoaia, unde executa lucrări de zugrăvire- vopsire. Cercetările sunt continuate cu reprezentanții ITM, în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”, a transmis inspectorul principal Toader.  
   Brăileanul Costache Bezman lucra la o societate din Brăila, care efectuează lucrări de reabilitare la Åžcoala din Tănăsoaia. Din constatările inspectorilor ITM care au ajuns la locul accidentului, a reieșit că muncitorul era pe un picior de schelă și vopsea baza acoperișului clădirii, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de aproximativ 2 metri. În urma căzăturii, omul a suferit un traumatism cranio-cerebral și a fost transportat de urgență la cea mai apropiată unitate medicală, respectiv spitalul din Podu Turcului, fiind transferat la Spitalul de Urgență din Iași. 
   „În timp ce efectua lucrări de finisaj exterior la școală, aflându-se pe un picior de schelă, muncitorul s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de aproximativ doi metri. Costache Bezman are o vechime în muncă de 38 de ani și la actualul loc de muncă are o vechime de 6 luni. Din primele verificări, nu erau probleme la schelă. În continuare, facem cercetări privitor la modul în care s-a produs accidentul, se iau declarații de la colegii martori la accident și se verifică documentele firmei privind sănătatea și securitatea în muncă. De asemenea, se va stabili dacă muncitorul purta echipament de protecție”, ne-a declarat Eliza Botezatu, directorul ITM Vrancea.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?