Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un exemplar din prima ediţie “Harry Potter”, scos la licitaţie


   Un exemplar din prima ediție a primului volum din seria aventurilor celebrului vrăjitor Harry Potter, creată de J. K. Rowling, care conține și adnotările făcute de scriitoarea britanică, va fi scos la licitație, la Londra, pe 21 mai, informează Reuters. Fanii celebrului vrăjitor vor avea șansa să cumpere un exemplar unic din prima ediție a primului volum al seriei, „Harry Potter și Piatra Filozofală/ Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, adnotat de către autoare. Cartea va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitații caritabile, a anunțat vineri organizația English PEN.
   Exemplarul scos la licitație conține gândurile scriitoarei scrise de mână, comentarii despre carte și despre adaptarea sa cinematografică, dar și 22 de desene care ilustrează volumul. Cartea „Harry Potter și Piatra Filozofală” va fi scoasă la licitația organizată, pe 21 mai, la Londra, de casa Sotheby’s, alături de alte 50 de prime ediții adnotate ale unor volume precum „Jurnalul lui Bridget Jones/ Bridget Jones’s Diary” de Helen Fielding, „Luminile nordului/ Northern Lights” de Philip Pullman și „Matilda” de Roald Dahl.
   Seria „Harry Potter”, de J. K. Rowling, care include șapte romane, este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Volumul „Harry Potter și Piatra Filozofală” a fost publicat pentru prima dată în 1997, prima ediție având un tiraj de aproximativ 500 de exemplare. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, atrăgând încasări de peste 7 miliarde de dolari.
   În octombrie 2007, un alt exemplar din prima ediție a primului volum din seria „Harry Potter” a fost vândut la o licitație, organizată la Londra, pentru circa 30.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?