Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Medicii din spitale şi DSP, în alertă din cauza coronavirusului


   Unitățile sanitare din județ și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea sunt în alertă, deoarece un nou virus amenință România. Este vorba de coronavirus, care provoacă infecții respiratorii grave. La nivel mondial, a provocat deja decesul mai multor persoane. 
   Cadrele medicale trebuie să monitorizeze cu atenție toate cazurile de infecții respiratorii severe apărute la persoane care au călătorit prin străinătate. Medicii din cadrul DSP ne-au precizat că în spitale au fost trimise ghiduri de prevenție împotriva acestui virus. Potrivit ghidului, medicii trebuie să respecte condițiile de igienă și să poarte echipament de protecție. „Personalul medical trebuie să fie vigilent în continuare, pentru identificarea rapidă a pacienților care necesită investigații de laborator. Prin urmare, pacienții cu infecții respiratorii acute severe care au călătorit în Arabia Saudită și țările vecine ar trebui investigați rapid. De asemenea, trebuiesc respectate măsurile igienico sanitare și purtat echipamentul de protecție. Cadrele medicale sunt cele mai expuse la acest virus”, spune medicul epidemiolog Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea. 
   Potrivit medicilor, acest virus cauzează probleme respiratorii grave, pacienții care sunt infectați ajungând să nu mai poată respira decât cu ajutorul aparatelor. „Coronavirus are cale de transmitere aeriană, cauzând afecțiuni respiratorii grave, chiar și insuficiență respiratorie. Unii pacienți au nevoie de susținere cu oxigen, dacă au contractat acest virus. El se manifestă ca o viroză respiratorie cu tuse, dificultăți în respirare, febră”, a explicat medicul epidemiolog Marina Maiorov.
   La nivel mondial, numărul total de cazuri de infecție cu coronavirus a ajuns la 40, dintre care 20 s-au soldat cu deces. Cele mai multe cazuri, aproximativ 30, dintre care jumătate mortale, au fost înregistrate în Arabia Saudită. Celelalte au fost semnalate în Iordania, Qatar, Germania, Marea Britanie și Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?