Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Marian Oprişan participă la Conferinţa Politică a Confederaţiei Europene a Puterilor Locale


   Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) Marian Oprișan, va participa la cea de-a șasea Conferință Politică a Confederației Europene a Puterilor Locale (CEPLI), care va avea loc la Ploiești. Manifestarea se va desfășura în perioada 16-17 mai 2013 și va avea drept temă „Descentralizarea, resursele și autoguvernarea”, un subiect ce suscită dezbateri aprinse la nivel european în această perioadă. Cu aceeași ocazie, va avea loc și Adunarea Generală statutară anuală a CEPLI, subiectul cel mai important de pe ordinea de zi fiind reînnoirea Consiliului de Administrație.
   Confederația Europeană a Puterilor Locale este prima confederație europeană ce grupează nouă asociații naționale reprezentând 1.167 de autorități locale de nivel intermediar (NUTS3), din opt țări europene (Belgia, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Polonia, România și Ungaria), și două rețele europene de autorități locale de nivel intermediar (Arco Latino și Partenalia).
   Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România este membru fondator al acestei Confederații, semnând atât Carta de la Avignon, cât și statutul adoptat în 2011 la Roma.
   Reuniunea de constituire a CEPLI a avut loc la Avignon (Franța), în perioada 15-16 iulie 2008, iar în 17 iunie 2011, cu ocazia Conferinței Politice de la Roma, CEPLI a devenit o asociație fără scop lucrativ de drept belgian. În cadrul celor cinci Conferințe Politice CEPLI, desfășurate pînă în prezent, au fost discutate subiecte de maxim interes de pe agenda europeană, cu implicații pentru autoritățile locale de nivel intermediar, declarațiile politice ale acestor conferințe fiind transmise tuturor instituțiilor europene. Cele cinci Conferințe Politice CEPLI de până acum au avut loc în Caceres (Spania), Budapesta (Ungaria), Berlin (Germania), Roma (Italia), Bruxelles (Belgia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?