Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Focşăneanul Mircea Dimofte, campion al Conferinţei de Est a Americii


   Tenismanul focșănean Mircea Dimofte, la cei 22 de ani ai săi, se poate considera un tânăr împlinit. După ce a obținut nenumărate succese în întrecerile naționale și internaționale, Mircea a devenit campion în conferința în care echipa sa joacă „East Coast Conference ( ECC) – Conferința Coastei de Est”. „Am avut o săptămână foarte bună în care am jucat cel mai bun tenis din acest sezon. Sunt foarte bucuros deoarece, acesta era unul din obiectivele mele, dar și una din dorințe, de a deveni campion, care a devenit realitate în sfârșit după multă muncă și transpirație depusă pe terenul de tenis, dar și în sala de forță. După turneul ECC, cu o săptămână în urmă, am avut NCAA 2013 East Regional Tournament (Turneul Regional pe partea de Est a Americii) unde doar cele mai bune echipe din regiunea de Est a Americii și cele care au câștigat Conferința lor se pot califica pentru a disputa acest turneu. Reușind să mențin nivelul bun al jocului practicat cu o săptămână în urmă am reușit și în acest turneu să evoluez la cel mai înalt nivel, jucând poate cel mai bun tenis al meu din acest sezon. După evoluțiile  bune pe care eu și întreaga echipă le-am avut pe parcursul întregului weekend, la finalul Turneului Regional am reușit să producem încă o mare surpriză, câștigând finala și astfel devenind Campioni ai NCAA 2013 East Regional Tournament  (Turneul Regional pe partea de Est a Americii), NCAA – National College Athletic Association”, ne-a declarat tenismanul Mircea Dimofte. 
   Fiecare echipă care este campioană în Turneul Regiunii în care joacă se califică pentru cea mai importantă competiție a anului în College Tennis, care este numită „NCAA 2013 National Championship / Sweet  16″ – Campionatul Național al celor mai bune 16 echipe din întreaga Americă”, unde Mircea va participa în această săptămână, la Surprise – Arizona. „Acesta reprezintă fără îndoială unul din cele mai bune rezultate ale mele în cariera mea de sportiv în colegiu în U.S. Nu am cuvinte să exprim sentimentul de bucurie pe care îl simt, dar pot spune că este unul special și îmi doresc să îl trăiesc și pe viitor”, a mai spus Mircea Dimofte. 
Multiplu medaliat pe plan național și internațional
   Palmaresul lui Mircea Dimofte este impresionant și, în fiecare an, s-a clasat în primii tenismeni ai țării la toate categoriile de vârstă: locul I la Under 10, locul 2 la Under 12, locul III la Under 14, locul 5 la Under 16 și 18. Printre cele mai bune rezultate obținute pe plan internațional, tenismanul Mircea Dimofte a fost semifinalist la Junior ITF Tennis Tounament (întrecere desfășurată la Mamaia), finalist în proba de dublu la International Championships of Romania (2008) și a ajuns în primii opt tenismeni la International Championships of Romania (2007) și ITF Junior Tournament din Malta (în proba de dublu). Pe plan național, focșăneanul a fost vicecampion național la Under 10, sfertfinalist la Under 12 și 14, dar și câștigător a peste 80 de turnee naționale și internaționale la juniori (în România și Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?