Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şi-a bătut mama, iar pe mătuşă a ameninţat-o


   Constantin Bocu, bărbatul din Obrejița care toamna trecută și-a ucis prietenul cu o bâtă, pe motiv că acesta din urmă dăduse foc la frunze, a fost trimis din nou în judecată. De data aceasta, el este acuzat că a purtat ilegal un cuțit asupra sa și a amenințat o femeie cu moartea. Faptele din prezentul dosar sunt anterioare celei de omor, datând din octombrie 2012. 
   Potrivit actelor de la dosarul cauzei, pe 6 octombrie 2012, bărbatul a ajuns acasă la mama sa, unde locuia și el, după ce s-a eliberat din Penitenciar, având de executat o pedeapsă pentru omor. Văzându-l sub influneța băuturilor alcoolice, mama sa l-a rugat să se spele și să se schimbe de hainele murdare. Vorbele și rugămințile au costat-o pe bătrână câteva lovituri. Ca să scape de scandal, femeia a plecat la o soră a sa. A doua zi, bărbatul, băut fiind, s-a dus după mama sa, a intrat în curte și a amenințat-o cu moartea pe mătușă, el având un cuțit asupra sa. A fost dat afară de proprietară, așa că a plecat prin sat. Bărbatul nu recunoaște comiterea faptei și a explicat că înainte cu o zi, a avut doar o discuție cu mama sa. 
   În februarie 2013, Constantin a fost trimis în judecată pentru omor, comis pe13 noiembrie 2012. Un prieten al inculpatului făcuse curățenie în grădină și a dat foc gunoaielor chiar în curte. Fumul l-a deranjat, așa că a mers la victimă și i-a cerut să stingă focul. Victima i-a sugerat să plece din curtea sa și să îl lase în pace. Constantin a plecat la locuința sa, dar s-a întors la scurtă vreme cu un băț ciobănesc, cu care și-a lovit prietenul în cap. Procurorii spun că deși inculpatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, loviturile aplicate în mod repetat în capul victimei au fost cu intenție. 
   În 2000, Constantin Bocu a fost condamnat pentru omor la 16 ani de închisoare. În 2010 a fost eliberat condiționat cu un rest de pedeapsă de 1.937 de zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?