Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Concursuri pentru elevii pasionaţi de chimie


   Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani găzduiește, pe11 mai, Concursul Național de Chimie „Raluca Ripan”, etapa județeană. Accesul elevilor în săli se va face până la ora 8.50, iar la ora 9.00 vor fi date subiectele. În cadrul acestui concurs elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. 
   Tot sâmbătă, două echipaje din Vrancea vor participa la București, la Simpozionul Național de Comunicări Åžtiințifice. Primul echipaj este format din elevii cuziști Alexandru Maereanu, din clasa a X-a, și Tudor Maereanu, elev în clasa a IX-a, coordonați de profesoara Alina Maereanu.  Echipa a doua este formată din elevi de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, respectiv Viorica Trocea și Teodora Galea, ambele eleve în clasa a X-a, coordonate de profesoara Marilena Vîlcu. 
Seria competițiilor găzduite de Focșani continuă cu Olimpiada de Åžtiințe pentru Juniori, ce va avea loc în data de 18 mai. Aceasta se va desfășura la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, iar subiectele vor cuprinde întrebări din materiile chimie, fizică și biologie. În final, pe data de 25 mai, va avea loc concursul „Impuls Perpetuum”, faza județeană pentru elevii din mediul rural . Vor participa elevi din clasele VI-VIII, iar concursul va cuprinde doar proba teoretică. Competiția se va desfășura la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani. Subiectele vor fi din chimie și fizică. Faza națională va fi la Miercurea Ciuc, în perioada 5-9 august. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?