Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Cele mai solicitate destinaţii de Paşte


   V-ați decis pe ultima sută de metri să plecați pentru câteva zile la munte sau la mare de Paște? Din păcate, trebuie să știți că aveți puține șanse să mai găsiți locuri de cazare pentru aceste zile, majoritatea unităților de cazare fiind ocupate la capacitate maximă. Spre deosebire de anul trecut, în acest an solicitările au fost mai multe, dat fiind faptul că mulți români, inclusiv vrânceni, au șase zile libere în minivacanța de 1 Mai și Paște. „În prezent nu mai putem face rezervări, pentru că majoritatea locurilor de cazare s-au epuizat. Am avut mai multe solicitări decât anul trecut, pentru că a fost minivacanța de 1 Mai și Paște”, ne-a spus Daniela Gheorghiță, agent la o agenție de turism din Focșani.
   Mulți români au ales să petreacă această minivacanță la munte, pe litoral sau la mănăstiri, nordul Moldovei fiind cea mai căutată zonă pentru pelerinii care vor celebra Învierea Domnului. Cele mai solicitate destinații de vacanță de către vrânceni au fost, pe plan intern, litoralul românesc, Maramureș și nordul Moldovei – Voroneț, iar în străinătate Bulgaria și Creta. Pe litoral, ofertele cele mai ieftine au fost de 72 lei/persoană pentru două nopți de cazare, la un hotel de două stele. În medie, însă, cele mai vândute pachete au fost cele la hoteluri de trei stele, la prețuri cuprinse între 250 lei și 370 lei/persoană pentru trei nopți de cazare, cu mic dejun inclus.  În sudul litoralului, la Costinești, Neptun sau Vama Veche, costul pentru o cameră dublă la un hotel de 3 stele a început de la 80 de lei și a ajuns până la 220 de lei. La fel ca în fiecare an, litoralul este destinația preferată a tinerilor.  
   La munte, prețurile au fost ceva mai „piperate”. De pildă, pentru un sejur de 3-4 nopți în Maramureș, cu demipensiune, o persoană a plătit 1.200 de lei. Un sejur de cinci zile la un hotel de 4 stele la munte a ajuns să coste și peste 1.500 de lei.  În Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râșnov, Zărnești, Săcele sau Bunești, cel mai ieftin sejur a costat 240 de lei, cu demipensiune și masă de Paști, însă în funcție de numărul de margarete poate să ajungă la 450 de lei. Tot în Brașov, dar în Predeal, Bușteni, Sinaia și Poiana Brașov, prețul pentru un sejur de patru zile la o pensiune începe de la 320 de lei. De exemplu, la o vilă de 3 stele din Poiana Brașov, pachetul pentru două persoane costă între 780 și 1.200 de lei camera dublă pentru trei nopți și include mic dejun bufet suedez, „dejun pascal” în ziua de Paști, și masa de prânz cu borș de miel, pulpă de miel la cuptor, salată, cozonac, palincă sau vinul casei. La un hotel din Predeal, de 4 stele, prețurile sunt cuprinse între 600 și 750 de lei de persoană pentru cazare cu pensiune completă, la care se adaugă platou tradițional în noaptea de Înviere, dar și masă în ziua de Paști.
   Bine vândute au fost și destinațiile externe. Pentru două nopți în Bulgaria, un turist a plătit 54 de euro, în regim all inclusive. Pentru cinci nopți în Creta, la un hotel de trei stele, cu mic dejun, un sejur costă  255 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?