Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bătaie ca-n Vestul Sălbatic la Sihlea


   Bătaie ca-n Vestul Sălbatic la Sihlea. Văcarul satului i-a crăpat capul unui consătean cu coada de la târnăcop. Principalul suspect a fost reținut în noaptea de 1 spre 2 mai, iar ieri a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El este cercetat pentru tentativă de omor calificat. 
   Un tânăr de 21 de ani, din Sihlea, a fost reținut în noaptea de miercuri spre joi, iar ieri a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzat de tentativă de omor calificat. Mihai Gabriel Matache, de 21 de ani, și victima sa, Cătălin Georgian Å¢aca, de 23 de ani, sunt vecini, ei locuind în afara comunei Sihlea, în zona fostului CAP. Pe 1 mai, cei doi s-au întâlnit și au băut împreună. La un momentdat, între Matache, care este și văcarul satului, și Å¢aca au apărut neînțelegeri. Matache i-a cerut lui Å¢aca bani pentru că are grijă de vaca sa, dar acesta a refuzat să-i dea.
   După ce s-au certat bine, Å¢aca a plecat în sat să mai cumpere de băut. La întoarcere, el s-a întâlnit cu tatăl lui Matache, cu care a avut un schimb de replici. El l-a împins pe bărbatul mai în vârstă, gest pe care Matache junior l-a observat. Tânărul de 21 de ani s-a enervat, a luat un târnăcop și a mers în locul în care se aflau tatăl său și victima. Fără să stea pe gânduri, el a ridicat târnăcopul și l-a lovit pe prietenul de pahar. Å¢aca a avut mare noroc, pentru că în momentul în care suspectul a ridicat târnăcopul, partea metalică a căzut de pe coadă deoarece nu era prinsă bine. Prin urmare, Matache junior și-a lovit victima cu coada târnăcopului exact în creștetul capului. 
   În momentul în care a fost preluat de ambulanță, starea de sănătate a lui Cătălin Georgian Å¢aca nu era deloc bună, fiind aproape inconștient. Medicii au reușit să-l stabilizeze, fiind diagnosticat la spital cu „traumatism cranian acut deschis cu plagă contuză accipitală și contuzie braț drept”. El a fost internat la Secția de Chirurgie. 
   După incident, Mihai Gabriel Matache a ajuns la sediul Parchetului pe le  lângă Tribunalul Vrancea. „La data de 01.05.2013, ora 21.10, polițiștii din Sihlea au fost sesizați despre faptul că Å¢. Cătălin Georgian, de 23 ani, din localitate, a fost victima unei agresiuni comisă de consăteanul său M. Mihai Gabriel, de 21 ani. Victima a fost intenată la Spitalul de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani cu diagnosticul TCC acut deschis, fără modificări osoase, plagă contuză occipitală, contuzie braț drept produsă prin agresiune. În urma primelor verificări, polițiștii au stabilit faptul că conflictul a fost spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Suspectul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a transmis inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ. 
 
Tentativă de omor și la Obrejița
   Anchetatorii au continuat verificările și în cazul agresiunii de la Obrejița, unde un bărbat a fost lovit cu o piatră în cap de fiul său. Ancheta a stabilit că fiul, care acum este internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Focșani, a mai avut o altercație și cu un vecin, anterior. Polițiștii spun că pe 27 aprilie, un apel primit la 112 anunța faptul că la locuința lui Vasile V., de 62 de ani, din Obrejița, a avut loc un conflict. „În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că consăteanul său, B. Lucică de 43 ani, a pătruns în curtea sa fără drept, unde pe fondul unui conflict anterior și a consumului de băuturi alcoolice, i-a aplicat acestuia două lovituri cu un corp dur în zona capului și peste mâna stângă. Victima a fost internată la Spitalul de Urgență «Sfântul  Pantelimon» Focșani cu diagnosticul «traumatism cranio-cerebral acut deschis prin agresiune, plagă contuză parietală stângă și fractură cubitus mână stângă»”, a precizat inspectorul Bogdan Toader. 
   Pe 29 aprilie, același Lucică Barbu a fost implicat într-un nou scandal, de această dată cearta fiind între el și tatăl său, Răduță Barbu. Incidentul s-a petrecut în fața casei. Scandalul a pornit de la faptul că fratele geamăn al lui Lucică i-a reproșat că fiul său i-ar fi luat o bicicletă. Cearta s-a transformat în scandal. „La data de 29.04.2013, în jurul orei 22.50 polițiștii au mai fost sesizați despre faptul că în fața locuințelor lui B. Lucică și B. Răduță are loc un scandal. Cu ocazia deplasării la fața locului polițiștii au aplanat conflictul și i-au găsit pe B. Georgel, B. Lucică (frați gemeni) și pe B. Răduță, de 69 ani (tatăl celor doi), ultimii doi prezentând urme de violență în zona capului. Cu ocazia primelor cercetări s-a stabilit faptul că B. Georgel i-a reproșat fratelui său faptul că fiul acestuia i-ar fi sustras o bicicletă. Între cei doi frați s-a declanșat un conflict. În timpul altercației, B. Georgel l-a lovit cu o bâtă pe fratele său, cauzându-i leziuni în zona capului. La rândul său, B. Lucică și-a lovit tatăl cu o piatră în zona capului, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj al ambulanței. B. Lucică a fost transportat la Spitalul de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani, unde a fost diagnosticat cu «traumatism cranian prin agresiune fără modificări osoase» . B. Răduță a refuzat îngrijirile medicale și a acceptat să fie dus la spital a doua zi, ca urmare a durerilor pe care le acuza. La data de 01.05.2013, ambele cazuri au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cercetările fiind coordonate de către procurorul criminalist”, a adăugat inspectorul principal Toader.  
   În acest caz, polițiștii și procurorul de caz continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor, loviri sau alte violențe, amenințare, furt și violare de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?