Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Mii de persoane au primit îngrijiri medicale în Centrul de Permanenţă Mărăşeşti


   Centrul de Permanență din Mărășești a împlinit, ieri, un an de activitate. Coordonatorul Centrului, medicul Lucian Bulză, spune că acesta și-a dovedit eficiența, mii de persoane beneficiind de îngrijiri medicale în ultimul an. Mai exact, într-un an de zile, peste 5.500 de persoane au beneficiat de îngrijiri medicale în cadrul Centrului. Cei mai mulți pacienți care au fost tratați, sufereau de afecțiuni acute, urmați de cei cu afecțiuni cronice. „Sunt de părere că Centrul și-a dovedit eficiența, dată fiind adresabilitatea crescută. Până la 31 decembrie 2012 aveam 3.750 de pacienți, iar de la 1 ianuarie până în prezent avem 1.800. Pe primul loc sunt afecțiunile acute, mai exact cele respiratorii și digestive, urmate de afecțiunile cronice, mai exact bolile cardiovasculare și reumatice. Acest Centru este foarte benefic pentru comunitatea din Mărășești, dar și din zonele arondate”, spune medicul Lucian Bulză.
   Centrul de permanență din Mărășești a devenit funcțional pe 1 mai 2012. Acesta a fost amenajat în sediul fostei camere de gardă a Spitalului din Mărășești și este format dintr-o cameră de gardă în care stau medicii, o cameră în care aceștia oferă consultații, o alta, cu două paturi, pentru spitalizare de zi și o sală de așteptare. Unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă generație, provenită de la fostul spital din localitate.
   În cadrul Centrului de permanență de la Mărășești lucrează medici de familie și șase asistenți medicali, care sunt prezenți zilnic, între orele 15.00 – 8.00. În week-end și de sărbătorile legale, programul este non-stop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?