Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Reprezentanţii spitalelor nu au semnat contractul cu CAS


   Niciun spital din județ nu a semnat Contractul Cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, din cauza subfinanțării. Mihai Copaci, președintele CAS, ne-a precizat că luni a fost transmisă la Casa Națională o solicitare pentru modificarea indicelui de complexitate a cazurilor (ICM), care face parte din formula standard de calcul a bugetului. De asemenea, s-a cerut suplimentarea bugetului cu 20%. „Am trimis o solicitare la CNAS pentru modificarea ICM-ului la toate spitalele, dar și pentru suplimentarea bugetului cu încă 20%. Așteptăm un răspuns. În funcție de asta, spitalele vor semna contractele”, spune Mihai Copaci. 
   În prezent, bugetul alocat spitalelor este de 58,185 milioane de lei. Cele mai grave probleme cu finanțarea sunt la Spitalul Județean de Urgență Focșani și la Spitalul Vidra, unde fondurile ajung doar pentru câteva luni. Problema subfinanțării spitalelor se datorează modului în care au fost clasificate aceste unități, reprezentanții Ministerului Sănătății dorind să aloce bugetul diferențiat, în funcție de serviciile medicale oferite.
   Spitalele din Adjud, Panciu și Vidra vor primi bugete mai mici față de anul trecut. Tariful pe caz ponderat pentru anul 2012 a fost stabilit la 1.444 de lei, iar în acest an va fi de 1.380 de lei. Singura unitate care figurează cu același tarif este Spitalul Județean. În baza acestor tarife se calculează, conform unei formule a Ministerului Sănătății, bugetele alocate spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?