Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Liceenii cu idei au şansa să viziteze Parlamentul European


   Elevii cu spirit de întreprinzător și cu idei în ceea ce privește promovarea valorilor europene sunt invitați să se înscrie la cea de-a II-a ediție a Concursului Național „Europa mai aproape de CNE”. Ei pot câștiga o excursie la sediul Parlamentului European. Membrii Consiliilor Åžcolare ale Elevilor din toată țara, inclusiv Vrancea, trebuie să formeze câte o echipă de lucru, din care pot face parte inclusiv colegii care nu fac parte din Consiliu.  
   Echipa trebuie să aibă trei membri. Este obligatoriu ca din echipă să facă parte minim un membru al Consiliului Åžcolar al Elevilor din România, care să coordoneze proiectul propus. Sunt acceptate mai multe echipe din același liceu, dar și echipe formate din elevi care provin din instituții de învățământ diferite. Pot participa inclusiv elevi din ciclul gimnazial, aceștia neputând însă avea calitatea de coordonator. Echipa trebuie să elaboreze și să implementeze un proiect de promovare a spiritului și valorilor europene în contextul cetățeniei active și al antreprenoriatului social. 
   Proiectul va cuprinde două componente, respectiv un plan de campanie prin care se va încerca promovarea cetățeniei active, dar și un plan de afacere socială. La finalul competiției, membrii echipelor care vor realiza și vor implementa cele mai creative proiecte de promovare a valorilor europene în contextul propus de organizatori, vor câștiga câte o excursie la sediul Parlamentului European. 
   Înscrierile au debutat deja și vor continua până în data de 10 mai. Concursul „Europa mai aproape de CNE” este inițiat de Diana-Ioana Morea, Andrei Cătălin Ghergu și Andrei-Bogdan Petre, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor și cabinetul europarlamentarului Norica Nicolai. Detalii suplimentare despre acest concurs sunt disponibile și pe site-ul Consiliului Județean al Elevilor Vrancea: www.cjevrancea.com.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?