Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

A amanetat bijuteriile şi maşina iubitei


   Un tânăr de 25 de ani, din Odobești, va ajunge în fața unui judecător după ce a abuzat de încrederea iubitei sale și i-a amanetat toate bunurile de preț. Constantin H. este la primul contact cu legea penală.
   În rechizitoriul întocmit pe numele său se arată că tânărul locuia împreună cu iubita sa. A pierdut sume importante la jocurile de noroc, acumulând datorii, așa că a luat bijuteriile concubinei și le-a dus la o casă de amanet. Fata a observat lipsa bunurilor și l-a întrebat de ele. Omul a mers și le-a recuperat. Intrată în po-sesia bunurilor, partea vătămată le-a ascuns într-un dulap, dar iubitul său nu s-a putut abține și le-a amanetat din nou.
   În vara anului 2012, fata a plecat la părinții săi în Italia și i-a lăsat laptopul. Constantin l-a dus și pe acesta la casa de amanet, făcând astfel rost de bani. Câteva luni mai târziu, în decembrie 2012, băiatul i-a cerut fetei mașina, cu împrumut. Fata i-a dat autoturismul, neștiind că acesta luase, fără ca ea să știe și cartea de identitate a mașinii. Åži-a dat seama că nu mai are actele în momentul în care Constantin nu i-a mai adus mașina.
   Iubitul dusese autoturismul tot la o casă de amanet și a obținut 4.000 de lei. Pentru asta, Constantin a completat în fals un contract de vânzare cumpărare pe numele său, ca să poată amaneta mașina. La fel a procedat învinuitul și cu mașina tatălui său, obținând și din această „afacere” 5.000 de lei. Cu banii obținuți a plecat în Italia, lăsându-l pe părintele său să se ocupe de recuperarea și restituirea bunurilor către partea vătămată. Doar bijuteriile nu au putut fi recuperate, fiind valorificate de casa de amanet după ce a expirat termenul în care puteau fi revendicate.
   Fata are pretenția ca iubitul său să-i achite sumele de 16.500 de lei și 4.350 de euro, sustrași de Constantin. Tânărul și-a recunoscut faptele. El este acuzat de furt la plângere prealabilă, abuz de încredere și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul va fi soluționat de magistrații Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?