Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Departamentul de Promovare a Sănătăţii din cadrul DSP, lăsat fără bani


   Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a mai primit niciun leu, anul acesta, de la Ministerul Sănătății. În aceste condiții, activitățile cuprinse în Subprogramul de promovare a unui stil de viață sănătos și cele din calendarul evenimentelor Organizației Mondiale a Sănătății nu vor mai fi organizate. 
   Directorul DSP, Cătălin Graur, spune că nu vor mai putea fi distribuite pliante informative, postere sau alte obiecte inscripționate. „Lipsa bugetului afectează activitățile organizate la nivelul OMS privind bolile cronice, alimentația și stilul de viață sănătos, importanța vaccinărilor, afectând colectivitățile de copii, în sensul că nu vor mai putea fi distribuite diferite materiale. Cei din cadrul Compartimentului de Promovare vor putea doar să țină discursuri despre diferite subiecte de interes”, spune Cătălin Graur. 
   Specialiștii din DSP sunt de părere că sfaturile acordate gratuit cu privire la respectarea regulilor de igienă sau evitarea obiceiurilor nocive ar avea un impact mult mai mare dacă ar fi însoțite de pliante. Anul trecut, Ministerul Sănătății a alocat Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății 30 de mii de lei. Cu această sumă au fost derulate 15 campanii în școli și licee, fiind distribuite mii de materiale informative unui număr de peste 7 mii de elevi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?