Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Victime ale accidentelor rutiere și tentativelor de suicid, la Urgențe; un cetățean german a ajuns bătut la Spitalul Județean Focșani


Foarte mulți pacienți au ajuns la sfârșitul săptămânii trecute la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Focșani, solicitând îngrijirile  personalului medical. Astfel, vineri, la UPU s-au prezentat în total 119 persoane, cele mai multe prezentând semne ale agresiunilor fizice. Din fericire, cei mai mulți nu au avut nevoie de internare. „C.P., bărbat în vârstă de 69 de ani, din Focșani, politraumatism prin agresiune. Pacientul nu se internează. G.V., bărbat în vârstă de 16 ani, din comuna Dumbrăveni, tentativă de suicid, plăgi escoriate antebraț stâng. Bilet de trimitere psihiatrie. S.N., femeie în vârstă de 19 ani, din Focșani, policontuzionată prin accident rutier, contuzie craniană și coloană cervicală și torace. Pacienta nu se internează. O.C.I., bărbat în vârstă de 29 de ani, din Focșani, policontuzionat prin accident rutier, entorsă coloană cervicală, contuzie toracică. Pacientul nu se internează”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean.
    Sâmbătă, la UPU s-au prezentat în total 115 pacienți. Printre ei, un cetățean german, care a ajuns bătut la Urgențe. „W.J., bărbat în vârstă de 57 de ani, din Germania, politraumatism prin agresiune. Pacientul nu se internează”, se arată în buletinul de presă al Spitalului județean.
    Un focșănean de 70 de ani a fost internat sâmbătă în cadrul secției de Terapie Intensivă, după ce, în urma unui accident rutier, a suferit o comoție cerebrală. „H.D., bărbat în vârstă de 70 de ani, din Focșani, policontuzionat prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut închis, comoție cerebrală. Internat chirurgie-ATI”, se arată în buletinul de presă al Spitalului județean. Un alt vârstnic din Focșani a fost implicat sâmbătă într-un accident rutier, dar traumatismele suferite de acesta au fost mai ușoare. „B.I. bărbat în vârstă de 71 de ani, din Focșani, traumatism coloană cervicală prin accident rutier”, arată sursa citată.
    O fetiță de nouă ani, din comuna Obrejița, a fost internată în cadrul secției de chirurgie infantilă, după ce a fost adusă în cursul serii de sâmbătă la UPU cu traumatism suferit prin agresiune la nivelul capului. „S.B. persoană de sex feminin, în vârstă de 9 ani, din comuna Obrejița, traumatism cranio-cerebral închis prin agresiune vechi de cinci zile, hematom occipital. Internat chirurgie infantilă”.
    În urma unui accident rutier, doi bărbați au ajuns la UPU sâmbătă seara. Aceștia prezentau multiple contuzii în diferite regiuni ale corpului, dar nu au avut nevoie de internare, după cum se arată în buletinul de presă al spitalului. „G.C., bărbat în vârstă de 25 de ani, din comuna Garoafa, policontuzionat prin accident rutier. Pacientul nu se internează. G.C., bărbat din localitatea Vânători, contuzie coloană cervicală prin accident rutier. Pacientul nu se internează”.
    Nici duminică, Unitatea de Primire Urgențe Focșani nu a adus lipsă de pacienți, în total acolo prezentându-se 115 pacienți. Mai mulți prezentau semne ale unor agresiuni, dar au existat și cazuri de persoane care au încercat să-și pună capăt zilelor. Victime ale agresiunilor fizice au fost trei bărbați și o femeie. Două persoane dintre acestea au avut nevoie de internare în cadrul seției de chirurgie buco-maxilo-facială (BMF).  „D.M.C, bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Câmpineanca, traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie toracică și umăr stâng prin agresiune. C.Z.F., bărbat în vârstă de 27 de ani, din Adjud, traumatism cranio-facial cu echimoză ochi stâng, prin agresiune, traumatism mandibulă și torace. Internat chirurgie B.M.F. G.M., femeie în vârstă de 54 de ani, din Focșani, traumatism umăr stâng, afirmativ agresiune, agitație psihomotorie, uz nociv de alcool. Bilet de trimitere psihiatrie. G.I., bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Bolotești, traumatism cranio-facial prin agresiune, fractură piramidă nazală. Internat chirurgie B.M.F”.
     Un bărbat din Buzău s-a intoxicat intenționat cu o substanță tranchilizantă și a ajuns să fie internat în cadrul secției de cardiologie a spitalului județean. „M.Z., bărbat în vârstă de 21 de ani, din Buzău, intoxicație voluntară cu benzodiazepine. Pacientul se internează în cadrul secției de cardiologie”.
    Un bărbat din Panciu, vrând să se omoare, a încercat să se înjunghie în abdomen.Tentativa sa a eșuat, iar bărbatul a putut pleca acasă de la spital, după ce i-au fost acordate îngrijirile medicale. „S.C., bărbat în vârstă de 41 de ani, din Panciu, contuzie umăr stâng, plăgi escoriate perete abdominal prin înjunghiere, tentativă de suicid. Pacientul nu se internează”, se arată în buletinul de presă al spitalului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?