Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Pelerinaj la Mănăstirea Brazi, de Florii


   Zeci de credincioși din Panciu și din împrejurimile orașului au participat, ieri, la Slujba de Florii de la Mănăstirea Brazi. Biserica a fost neîncăpătoare pentru toți enoriașii care au ținut să vină la Brazi, astfel că mulți dintre ei au preferat să asculte Sfânta Liturghie în curtea lăcașului de cult, la stația de amplificare, instalată în curtea mănăstirii.
   La slujbă au ținut să fie prezenți și credincioși din afara județului, acest fapt fiind confirmat de numărul mare de autoturisme înmatriculate în județele vecine. „Îmi place mult la Brazi, pentru mine nu este doar un loc frumos, ci și unul sfânt. Noi suntem din apropiere de Buzău și venim aici în ficare an la hram, toamna. E prima oară când venim de Florii, de fapt e prima oară când vedem mănăstirea primăvara… Ce pot să vă spun, plecăm de aici profund impresionați”, ne-a spus Maricica Grozavu.
   După slujbă, cei care au ținut Postul Mare s-au împărtășit și s-au închinat la moaștele Sf. Teodosie al II-lea, ctitorul mănăstirii și ocrotitorul orașului. Înainte de a pleca, oamenii au luat și crenguțe de salcie sfințite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?