Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Procesiune cu icoane în sâmbăta Floriilor


   Preoții și credincioșii din Adjud vor organiza o procesiune cu icoane astăzi, pe  artera principală a municipiului. Aproximativ 10 preoți din Protopopiatul Adjud, împreună cu elevii de la Cercul de religie, vor pleca cu icoane și flori în brațe de la Biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva” către Biserica Buna Vestire, încercând astfel să reproducă intrarea lui Iisus în Ierusalim. Momentul este pregătit de reprezentanții Protopopiatului Adjud, care au vrut astfel să readucă în atenția credincioșilor necesitatea mărturisirii credinței, gest extrem de important pentru ortodocși. 
   Sunt așteptați să participe la procesiune toți cei care doresc să ia parte la un moment religios aparte. „Am inițiat acest program cu ocazia momentului aniversar pe care îl trăiește Adjudul, odată cu împlinirea a 580 de ani de atestare documentară. Creștinii ortodocși de la acea vreme și-au mărturisit credința, iar acum încercăm să facem în alt mod, același lucru”, a declarat preotul Ion Ciobotea, protopopul Protoieriei Adjud. 
   Procesiunea va începe la ora 15.00 și se va finaliza cu un moment religios, ce va avea loc la Biserica „Buna Vestire”, situată lângă Spitalul Municipal Adjud.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?