Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Poţi salva vieţi cu 2% din impozitul pe venit


   Cadrul legislativ actual le permite vrâncenilor să ajute la îmbunătățirea sistemului sanitar. Asociația „Salvați o viață” își propune să cumpere, cu veniturile direcționate de vrânceni, aparatură medicală performantă pentru Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.
   Conform cadrului legislativ actual, cei care doresc să sprijine Asociația „Salvați o viață” o pot face, în funcție de categoria din care fac parte. Societățile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994, aceste sume fiind deductibile conform art.21 din Codul fiscal în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obțin venituri din activități independente pot efectua sponsorizări conform art. 48 din Codul fiscal, iar salariații prin redirecționarea a 2% din impozitul anual.
   Membrii Asociației îi îndeamnă pe vrânceni să aleagă oricare dintre aceste opțiuni pentru a veni în sprijinul Asociației. „Nu există o definiție unică a sănătății, ci o pluralitate de definiții, pluralitate care depinde de cunoștințele acumulate, de dinamica și specificul valorilor culturale și pentru că sănătatea are un caracter evolutiv. Cert este că cea mai cruntă ipostază, cu privire la sănătate, este atunci când apar situații șoc, accidente rutiere, stop cardiac, accidente de muncă, în care realizăm cât de vital e pentru noi sau prietenii noștri să auzim sirena care anunță că «îngerii» vin. De câte ori aud acest sunet mă gândesc că, undeva, va fi salvată din nou o viață și mă bucur că acești oameni, medici, asistenți medicali, ambulanțieri există și formează echipe atât de bine coordonate, care ne ajută necondiționat”, spune Emilia Åžtefănescu, președintele Asociației.

   Codul de identificare fiscală al Asociației „Salvați o viață” este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?