Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Adjudenii s-au rugat alături de Arhiepiscopul Ciprian


   Zeci de credincioși s-au rugat, ieri, împreună cu Înaltpreasfinția Sa Ciprian, în Biserica cu hramul „Buna Vestire” din Adjud. Prezența Înaltpreasfinției Sale la slujbă s-a dorit a fi un motiv în plus de a apropia oamenii de biserică, mai ales că mai sunt aproximativ două săptămâni până la sărbătoarea Învierii Domnului. 
   Ieri, în duminca a V-a a postului, s-a vorbit despre pilda Mariei Egipteanca, al cărei tropar s-a cântat la începutul slujbei. Maria Egipteanca, o femeie păcătoasă, de moravuri ușoare, a reușit să se mântuiască prin credința dovedită cu ani de rugăciune și post în pustietate. Înaltpresfinția Sa Ciprian a amintit o povață a altei copile păcătoase, a cărui frate monarh a încercat să o scoată din lumea ei și să o ducă spre o mănăstire, dar în drumul lung și greu prin deșert s-a prăpădit. Pentru că și-a dorit să își schimbe viața și nu s-a plâns nicio clipă de drumul lung, „puțin nevoindu-se, dar din inimă pocăindu-se, s-a măntuit”
   Prin predica sa, arhipăstorul Buzăului și Vrancei a ținut să apropie cât mai mult oamenii de adevărata doctrină creștinească, aducătoare de dragoste și înțelegere. Luând drept exemplu viața Mariei Egipteanca, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a spus oamenilor că este nevoie de o analiză reală a vieții, de conștientizarea păcatelor și apoi de îndreptarea acestora. Iar în efortul lor, credincioșii nu trebuie să uite că îl au alături pe Dumnezeu. „Este nevoie să ne cunoaștem mai bine înlăuntrul nostru, să ne recunoaștem starea de neputință și slăbiciune și să luăm decizia de a ne îndrepta. Inițiativa îndreptării aparține omului, însă Dumnezeu este cel care se bucură și te ajută atunci când vrei să te îndrepți. Nu te lasă, îți dă putere ca să înfrângi pornirile păcătoase, dar și cele ale spiritului și ispitele din afară, de la vrășmași”, a spus Arhiepiscopul Ciprian. 
   La sfârșitul predicii, acesta a spus că s-a bucurat că a văzut în cei prezenți buni creștini, rugându-i să își păstreze credința și „să vă țineti departe de cei care încearcă să vă îndepărteze de la hrana cea bună, pe care biserica noastră o propovăduiește de 2000 de ani”
   La slujba au mai participat preotul paroh al Bisercii cu hramul Buna Vestire, Teodor Fusaru, alături de mai mulți preoți din Protoieria Adjud, condusă de protopopul Ion Ciobotea. Acesta i-a invitat pe toți credincioșii la un pelerinaj, care va avea loc în sâmbăta Floriilor. 
   Preotul paroh a mărturisit că prezența la rugăciune a Înaltpresfinției Sale a adus un plus de har în sfânta rugăciune. „Vă mărturisim că trăim un sentiment deosebit, al unei binecuvântari speciale și pentru că aț venit și v-ați consacrat truda și ne-ați adus un plus de dar și har în rugăciunea sfintei liturghii de astăzi”, a afirmat el. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?