Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Bugetul DSP Vrancea: 6,5 milioane de lei


   Bugetul primit de Direcția de Sănătate Publică Vrancea de la Ministerul Sănătății, pentru acest an, este mai mic față de cel din anul precedent. Reprezentanții instituției ne-au precizat că suma este mai mică cu 15%. În total, instituția a primit 6, 5 milioane de lei, din care 1,7 milioane sunt destinați achitării drepturilor salariale ale angajaților, 864 mii lei pentru plata asistenților comunitari, 2,4 milioane lei pentru asistența medicală școlară, iar pentru activitățile de sănătate s-a alocat suma de 991 mii lei.
   Un buget mai mic cu 50% față de anul precendent a fost alocat pentru programele de sănătate derulate de DSP, mai exact de imunizare, TBC, HIV/SIDA, programul de control al bolilor transmisibile, de asistență al mamei și copilului și programul de supraveghere a factorilor din mediul de viață și de muncă. Pentru toate aceste programe s-a alocat suma de 202 mii lei. Deși bugetul este mic, reprezentanții DSP speră la o rectificare bugetară în plus.
   Pe lângă bugetul insuficient, DSP Vrancea se confruntă și cu un deficit de personal, dintre cele 78 de posturi din schemă fiind ocupate doar 66. Reamintim că  DSP-urile ar putea fi reorganizate în 8 autorități regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate cu personalitate juridică, în subordinea cărora să funcționeze 34 de oficii județene de sănătate publică, în acest sens fiind emis un proiect de act normativ. Până în prezent nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?