Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO şi GALERIE FOTO: Marian Oprişan a fost reconfirmat preşedinte al PSD Vrancea


   Marian Oprișan a fost reconfirmat, ieri, președinte al PSD Vrancea de cei 628 de delegați prezenți în cadrul confe-rinței organizației social democrate. Președintele PSD Vrancea a fost mandatat să candideze la funcția de vicepreședinte al PSD pentru regiunea Sud-Est în cadrul Congresului Extraordinar al PSD din perioada 19-20 aprilie. Președintele PSD, Victor Ponta, a transmis un mesaj organizației PSD Vrancea despre care a spus că „este una dintre cele mai puternice organizații ale partidului nostru”. Marian Oprișan a declarat că susținerea colegilor săi la funcția de vicepreședinte al regiunii Sud-Est îl onorează și îl obligă.
   Marian Oprișan a fost reconfirmat, ieri, președinte al PSD Vrancea în cadrul conferinței organizației social democrate, care a avut loc la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani. În cadrul aceleiași conferințe au fost alese și celelalte organe de conducere ale PSD Vrancea. 
   În funcțiile de vicepreședinți au fost aleși Angel Tîlvăr, Victor Roman, Åžtefan Buzărnescu, Bogdan Matișan, Vasile Carnariu, Constantin Guguianu, Rodica Boboc și Vasile Melinte. Funcția de secretar general a fost adjudecată de Dragoș Bîrlădeanu, iar cea de trezorier de Claudia Ionescu. Tot în cadrul conferinței de ieri au fost aleși membrii Consiliului Județean, ai Comisiei de Arbitraj și Integritate Morală și ai Comisiei de Control Financiar. Tot plenul Conferinței extraordinare a ales și membrii Comitetului Executiv al PSD Vrancea și ai Biroului Permanent Județean al PSD Vrancea și a desemnat cei 21 de reprezentanți ai PSD Vrancea în cadrul Consiliului Național al PSD.
   Totodată, plenul a aprobat și delegații care vor participa la Congresul Extraordinar al PSD, care vor fi în număr de 117. În cadrul conferinței extraordinare, deputatul Angel Tîlvăr a prezentat o informare politică cu privire la activitatea desfășurată de PSD Vrancea din anul 2010 până în prezent. 
Săpunaru și Cel Mare, invitați la conferința PSD Vrancea
   La lucrările conferinței județene a PSD au participat în calitate de invitați deputatul Nini Săpunaru, președintele PNL Vrancea, și Ionel Cel Mare, președintele PC Vrancea. Deputatul Nini Săpunaru a declarat că PSD și PNL au format cea mai convingătoare alianță politică de după 1989 care are ca unic scop, rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. „USL este cea mai convingătoare alianță și acest lucru a reieșit din votul primit de la cetățenii României. USL are două obiective majore pentru anul acesta: modificarea Constituției și regio-nalizarea, obiective care vor schimba în bine viața românilor. Mai avem ca obiective relansarea econo-mică și creșterea bunăstării românilor”, a afirmat Nini Săpunaru. Acesta a susținut că 2013 va fi un an greu, dar a arătat că Vrancea are șanse să crească din punct de vedere economic. „2013 va fi un an greu, dar consider că prin reorganizare și prin faptul că președintele Marian Oprișan are șanse reale de a deveni președintele regiunii Sud-Est, Vrancea va crește din punct de vedere economic”, a precizat deputatul Nini Săpunaru. 
   Președintele PC Vrancea, Ionel Cel Mare, l-a felicitat pe Marian Oprișan pentru obținerea funcției de președinte al UNCJR, precizând că din această funcție va trebui să îndrepte multe din nedreptățile făcute românilor de guvernele pedeliste. „În ultimii ani, administrațiile locale din Vrancea și România au trecut printr-o perioadă grea, din cauza distribuirii fondurilor pe criterii politice de către guvernele pedeliste. A venit vremea să schimbăm acest lucru și să rezolvăm problemele cetățenilor cu sprijinul președintelui UNCJR, Marian Oprișan”, a spus Ionel Cel Mare. 
„PSD Vrancea este una dintre cele mai puternice organizații”
   Președintele PSD, Victor Ponta, a transmis un mesaj organizației PSD Vrancea despre care a spus că „este una dintre cele mai puternice organizații ale partidului nostru”. „Nu o spun doar eu, o spun rezultatele electorale, o spune performanța lui Marian Oprișan și a echipei pe care acesta a reușit să o construiască. Forța organizației PSD Vrancea stă în echipă, în organizare și în grija pe care o manifestă față de oameni și față de problemele comunității. Este greu să ajungi în vârf, să fii învingător, dar este infinit mai greu să te menții acolo. Dumneavoastră reușiți să faceți acest lucru, să vă mențineți în top și să contribuiți din plin la succesul PSD”, se arată în mesajul lui Victor Ponta. Liderul PSD a susținut că anii următori vor fi diferiți față de ceea ce PSD a cunoscut în ultimul timp, adăugând că „adevăratele provocări și greutăți abia acum încep”. „Oamenii au așteptări mari de la noi și nu trebuie să-i dezamăgim. Avem o mare respon-sabilitate, aceea de a guverna mai bine decât orice alt guvern din 1990 până acum. Sunteți puternici, sunteți creativi, nu fugiți de muncă și, foarte important, ați demonstrat că se poate. Sunt convins că PSD Vrancea va susține proiectul nostru comun pentru o Românie puternică și corectă”, se mai arată în mesajul transmis de Victor Ponta. 
Oprișan le-a mulțumit celor care l-au susținut de-a lungul carierei 
După reconfirmarea sa în funcția de președinte al PSD Vrancea, Marian Oprișan a ținut să le mulțumească unor oameni care i-au deschis calea în cariera sa politică, amintind aici pe Nicolae Giurgea, fostul senator Constantin Dinu și pe regretatul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Diaconu. Marian Oprișan nu i-a uitat nici pe membrii de partid, lideri locali sau simpatizanți care au dat votul lor USL și implicit PSD. „Când am primit propunerea de a fi vicepreședinte al Consiliului Județean m-am gândit la primul vicepreședinte de înaintea mea, din 1989 și am spus: cred că sunt prea tânăr. Am spus că voi candida, voi fi consilier județean. I-am spus lui Nicolae Giurgea: vă rog să îmi dați cheile de la birouri și când voi învăța aceste lucruri, când voi fi convins că am capacitatea și voi face față unei asemenea provocări și responsabilități față de cetățenii județului Vrancea, o să spun. De asemenea, îi mulțumesc fostului senator Dinu Constantin care a fost mereu alături de mine”, a povestit Marian Oprișan. 
Totodată, vicepreșe-dintele PSD a amintit de personalitatea lui Mircea Diaconu, regretatul vicepreședinte al Consiliului Județean și al PSD Vrancea. Marian Oprișan le-a cerut delegaților să păstreze un moment de reculegere în memoria acestuia. 
Vrancea deține majoritatea funcțiilor de conducere din Parlament
   Marian Oprișan i-a felicitat pe delegații organizațiilor locale PSD pentru rezultatele obținute la alegerile din 2012. A fost o perioadă dificilă, dar, a arătat Oprișan, „am fost uniți și am izbândit”. Liderul PSD a arătat că rezultatele foarte bune obținute de PSD, de USL, la alegerile parlamentare s-au concretizat în funcții importante pentru alianța din Vrancea, care a dovedit că are oameni pregătiți să conducă instituțiile statului, de la nivel central până la nivel local. „Suntem organizația, alianța din Vrancea, care în acest moment aproape conducem legislativul țării”, a afirmat Marian Oprișan, arătând că parlamentarii din USL Vrancea au cele mai importante funcții în Legislativul României. Oprișan i-a nominalizat pe Miron Mitrea – vicepreședintele Camerei Deputaților, Cristian Dumitrescu – vicepreședintele Senatului, deputatul Angel Tîlvăr – președintele Comisiei de Învățământ, senatorul Petru Filip-președintele Comisiei de Politică Externă, deputatul Ciprian Nica – vicepreședintele Comisiei Juridice, deputatul Nini Săpunaru – președintele Comisiei pentru Agricultură. Nu au fost uitați Vasile Pintilie, directorul general al Administrației Naționale Apele Române, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Iulian Matache.

Educația și crearea de locuri de muncă, prioritățile Guvernului Ponta
   Marian Oprișan le-a spus delegaților că PSD, guvernul condus de Victor Ponta, trebuie să aibă ca priorități educația și sprijinirea locurilor de muncă. Munca și educația sunt singurele soluții pentru a dezvolta o comunitate, pentru ca oamenii să fie prosperi, a declarat liderul social-demorat. „Avem obligații speciale pentru învățământul copiilor noștri. Învățătura este singura cale de a scăpa de sărăcie și de aceea va trebui să facem lucruri importante în acest domeniu. Avem o altă respon-sabilitate și ea este munca. Fără muncă nu putem realiza nimic la nivel comunitar și național. Trebuie să înțelegem că, dincolo de toate celelalte, pentru a trăi un pic mai bine este nevoie ca guvernul și autoritățile locale să creeze cadrul necesar pentru desfășurarea unei munci susținute pentru ca cetățenii acestei țări, ai județului Vrancea să o ducă în fiecare an mai bine”, a spus Marian Oprișan. 
   Liderul PSD a explicat că „niciun bărbat de stat și niciun partid politic, în țara noastră, nu ar trebui să ia puterea decât pentru a-i face pe cetățeni să trăiască un pic mai bine”. „Acesta este dezideratul PSD. Așa ne-am angajat în USL, că îi vom face pe cetățeni să tră-iască un pic mai bine, an de an. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cetățenii nu ne vor ierta pentru marea încredere pe care ne-au acordat-o în alegerile parlamentare din 2012”, a continuat Marian Oprișan. 
   Anul 2013, a subliniat Marian Oprișan, este un moment de cotitură pentru România și l-a parafrazat pe președintele american John F. Kennedy. „Este un moment important când fiecare cetățean, fiecare om trebuie să se întrebe: ce pot face eu pentru țară și pentru comunitate înainte de a face țara și comunitatea pentru mine. Aceasta trebuie să fie o pildă pentru noi toți, un moment de reflecție, pentru că numai în acest mod o guvernare profesionistă, o bună guvernare, autoritățile locale care își cunosc competențele, putem reuși într-adevăr să le facem cetățenilor României o viață mai bună”, a afirmat liderul PSD. 
Oprișan va candida la funcția de vicepreședinte al PSD pentru regiunea Sud-Est
   Președintele PSD Vrancea a fost mandatat de cei 628 de delegați prezenți în sală să candideze la funcția de vicepreședinte al PSD pentru regiunea Sud-Est în cadrul Congresului Extraordinar al PSD din perioada 19-20 aprilie.  Propunerea a fost făcută de primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi.
   Marian Oprișan a declarat că susținerea colegilor săi la funcția de vicepreședinte al regiunii Sud-Est îl onorează și îl obligă, precizând că cele mai mari provocări din acest an sunt modificarea Constituției și regionalizarea. „Mulțumesc membrilor PSD care au decis să mă susțină și să mă mandateze să candidez la funcția de vicepreședinte al PSD din partea regiunii Sud-Est. Cele două mari provocări pe care noi USL și în special PSD le susținem sunt legate de modificarea Constituției și regionalizarea României. Toți președinții de Consilii Județene, toți primarii din România, în special cei de la PSD ne-am bătut multă vreme pentru ca administrația locală să-și ocupe locul pe care îl merită. Regionalizarea și descentralizarea vin ca o dorință acerbă a președinților de Consilii Județene și a prima-rilor pentru ca România să fie modernizată și să funcționeze așa cum funcționează țările din Uniunea Europeană. Acesta este motivul pentru care candidez la funcția de vicepreședinte al PSD în regiunea Sud-Est”, a afirmat Marian Oprișan.

Miron Mitrea: Marian Oprișan este un lider politic foarte bun
   Printre cei care au luat cuvântul și l-au felicitat pe Marian Oprișan pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului, pentru modul cum a condus organizația social democrată și pentru promovarea tinerilor specialiști din partid, s-au aflat parlamentarii Miron Mitrea, Cristian Dumitrescu, Angel Tîlvăr și Petru Filip.  „Este un lider politic foarte bun pentru că are o calitate pe care o găsesc rar la oamenii politici din România. Nu îi este frică de oamenii buni. Iar acest lucru este foarte important. Sunt foarte mulți oameni care nu sunt politicieni slabi, au ratat funcții, pozițiile pe care le-au avut pentru că le-a fost frică să se înconjoare de oameni valoroși, le-a fost frică de alți oameni buni, au considerat că nu se pun în valoare,  au considerat că proștii îi pun în valoare. Proștii pun în valoare prostul, pe deștept îl pune în valoare deșteptul. Lui Marian Oprișan nu i-a fost frică să crească o echipă”, a afirmat Miron Mitrea. „Marian Oprișan este omul care a demonstrat că politica este o meserie care presupune multă experiență, găsirea de soluții la problemele oamenilor, care sunt foarte multe”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?