Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Elevi de la Colegiul „Unirea“, actori în Marsilia


   Trupa de teatru francofon a Colegiului Național „Unirea” din Focșani a participat, în perioada 3 – 8 aprilie, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului European de Teatru pentru Liceeni, ce a avut loc în Marsilia, Franța. Ei au obținut un premiu important, dar și admirația membrilor juriului. 
Trupa de teatru uniristă a ales să interpreteze piesa lui Moličre „La Jalousie du Barbouillé”, alternând scenele în limba franceză cu cele în limba română. Ca o particularitate a acestui festival, fiecare trupă trebuia să joace și în limba maternă. Trupa de teatru a Colegiului Național „Unirea” din Focșani a reprezentat România, jucând alături de trupe din opt țări, respectiv Norvegia, Irlanda, Franța, Bulgaria, Malta, Italia, Spania și Grecia.
   Teatrul a fost limbajul comun, menit să pună în valoare diversitatea celor nouă țări partenere. Juriul, format din actori profesioniști, a premiat trupa din Focșani pentru jocul scenic remarcabil, pentru punerea inedită în  scenă a unui clasic francez, utilizând elemente tradiționale românești, dansuri, costume și măști. Trupa Colegiului Național „Unirea” este formată din elevii Andreea Burdușel, Adriana Boguțchi, Andreea Voineag, Daniela Roșca, Mădălina Nistoroiu, Teodor Corhană, George Statache, Georgian Neacșu, Alexandru Grosu și profesorul coordonator Claudia Lepădatu. 
Pe lângă spectacolul pe care l-au pus în scenă la Marsilia, talentații elevi au avut ocazia să viziteze o expoziție dedicată orașului, al doilea ca mărime din Franța, catedrala Notre-Dame de la Garde. De altfel, orașul a fost declarat capitală europeană a culturii în 2013. „Elevii noștri și-au exersat limbile franceză și engleză într-un context multicultural, în care și-au făcut mulți prieteni”, au precizat reprezentanții Colegiului Național „Unirea” din Focșani. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?