Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vitezomani lăsaţi fără permise


   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea au stat cu ochii pe vitezomani și săptămâna trecută, când au desfășurat acțiuni în trafic. Ei au acționat pe raza întregului județ cu scopul de a reduce numărul de accidente de circulație cauzate de viteză. 
   În șapte zile, polițiștii au lăsat fără permise de conducere, pentru 90 de zile, 26 de șoferi, care au fost surprinși de aparatele radar în timp ce circulau cu viteze mai mari de 50 kilometri pe oră față de limita legală. De asemenea, alți 1.157 șoferi care și-au condus mașinile cu viteze mai mari decât cele legale, dar nu mai mult de 50 de kilometri peste limita admisă, au primit amenzi. Comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Poliției Rutiere Vrancea, ne-a precizat că și săptămâna aceasta polițiștii vor acționa tot pentru combaterea vitezei excesive. De menționat că săptămâna trecută, pe raza județului Vrancea nu s-a produs niciun accident grav de circulație. 
   Creșterea siguranței rutiere reprezintă un obiectiv al polițiștilor. Atât prin Poliția Rutieră, cât și prin celelalte structuri, activitățile desfășurate sunt îndreptate pentru o mai mare siguranță a cetățeanului și, implicit, pentru o siguranță rutieră crescută. Prin eforturile întreprinse, în ultimii ani, la nivel național, s-a reușit reducerea progresivă a mortalității rutiere, de la 3.065 de persoane decedate în accidente de circulație în anul 2008, an de vârf în privința riscului rutier, la 2.018 în 2011, valoare situată sub cea înregistrată în anul 1988, în condițiile unui parc auto cu mult crescut. Acest trend descendent s-a plafonat în anul 2012, când s-au înregistrat 2.040 de morți în accidente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?