Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

„Trebuie să încheiaţi un act adiţional la contract cu firma de leasing”


Astăzi „Curierul juridic” tratează cazul domnului Radu S. din municipiul Focșani

Domnul Radu S., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a solicitat sprijinul. Dumnealui deține o mașină achiziționată în leasing pe firmă. În momentul achiziției firma mergea bine și își putea permite să plătească ratele de leasing. Între timp situația s-a schimbat, iar acum înregistrează o restanță destul de mare. Dumnealui ne spune că ar dori să continue relația contractuală și să își achite ratele scadente și cele ulterioare, însă ar dori o reeșalonare a plăților și o altă dată de scadență lunară. De asemenea, în ipoteza în care nu va mai putea plăti, dumnealui ar dori să înceteze pe cale amiabilă contractul de leasing, fără însă să plătească despăgubiri sau alte cheltuieli. De asemenea, dumnealui ne mai întreabă dacă ar putea prelua cineva ratele de leasing.
Răspuns: Domnule Radu S.., în primul rînd trebuie să citiți contractul de leasing cu mare atenție, mai ales clauzele referitoare la utilizatori. În general, firmele de leasing au produse de leasing diferite, unele create pentru achiziția de autotu-risme pentru uzul unei firme, de exemplu, și alte produse destinate mașinilor de taximetrie sau de închirieri. Oricum, în cazul contractului de leasing, nu dumneavoastră sunteți proprietarul de drept al mașinii, ci firma de leasing cu care aveți contractul. Prin urmare, trebuie să purtați discuții cu reprezentanții acesteia în vederea obținerii acordului lor și a condițiilor pe care le solicită. Astfel, pentru o eventuală rescadențare și reeșalonare a plăților este necesar să obțineți acceptul societății de leasing și să încheiați un act adițional la contract. De asemenea, în cazul în care nu mai puteți plăti ratele, societățile de leasing percep o serie de penalități, însă puteți pune în discuție cuantumul acestora în instanța de judecată. Vă recomandăm să apelați la serviciile unui avocat.
Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?