Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Conferinţă extraordinară de alegeri la PSD Vrancea


   Președintele organizației PSD Vrancea va fi ales în cadrul conferinței extraordinare care va avea loc, miercuri, la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani. Pentru funcția de președinte al PSD Vrancea există o singură candidatură, cea a actualului președinte, Marian Oprișan. Acesta a anunțat că va candida la Congresul PSD din 19-20 aprilie pentru o funcție de vicepreședinte al Partidului Social Democrat.
    Organizațiile locale ale PSD din Vrancea vor fi reprezentate la conferința extraordinară de miercuri de peste 600 de delegați, număr aprobat în cadrul alegerilor locale ce au avut loc deja. În cadrul aceleiași conferințe vor fi alese și celelalte organe de conducere ale PSD Vrancea, respectiv vicepreședinții, Consiliul Județean, Comisia de Arbitraj și Integritate Morală, Comisia de Control Financiar. Tot plenul Conferinței extraordinare va alege Comitetul Executiv al PSD Vrancea și al Biroului Permanent Județean al PSD Vrancea și va desemna cei 21 de reprezentanți ai PSD Vrancea în cadrul  Consiliului Național al PSD. Totodată, plenul va aproba și numărul delegaților care vor participa la Congresul Extraordinar al PSD din data de 19-20 aprilie 2013.
    În cadrul conferinței extraordinare va fi prezentată și o informare politică cu privire la activitatea desfășurată de PSD Vrancea din anul 2010 până în prezent.
    De menționat că, marți, va avea loc și conferința extraordinară a PSD Focșani, aceasta fiind singura organizație locală care nu și-a ales încă noua conducere.

Marian Oprișan va candida la o funcție de vicepreședinte al PSD

   Președintele Marian Oprișan a anunțat că va candida la Congresul PSD din 19-20 aprilie pentru o funcție de vicepreședinte al formațiunii. „Bineînțeles că voi candida. E foarte simplu: sunt vicepreședinte al PSD și voi candida la Congres pentru o funcție de vicepreședinte al PSD”, a spus, săptămâna trecută, Marian Oprișan, la Palatul Parlamentului. Întrebat dacă această funcție va fi la nivel național sau în cadrul celor alocate pe cele opt regiuni, el a arătat că nu a luat încă o decizie în acest sens. „Nu am luat încă o decizie, dar trebuie să am o discuție evident cu toți președinții organizațiilor județene din regiunea de sud-est”, a arătat liderul social democrat, Marian Oprișan.
   Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după ședința CExN, că va candida la președinția partidului la Congresul din 19-20 aprilie, el arătând că a propus ca următorul Congres de alegeri să aibă loc peste trei ani, în 2016, înainte de alegeri. „În ce mă privește, nu vreau să spun sau să dau dovadă de prea multă încredere, voi candida la funcția de președinte și mă aștept, așa cum am văzut și azi, ca după perioada de victorii electorale, colegii mei să fie alături de mine”, a spus Ponta. El a menționat că le-a propus social-democraților, în ședința CExN, ca următorul Congres să aibă loc în 2016 în așa fel încât pentru alegerile din 2016 fie să aibă legitimitatea dată de Congresul de atunci, fie partidul să fie condus de un alt lider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?