Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

Delegaţie parlamentară coreeană, în vizită la Senatul României


Senatorul Cristian Dumitrescu, vicepreședintele Senatului, a primit, ieri, o delegație parlamentară coreeană, condusă de deputatul Yoon-joe Shim, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă și integrare din cadrul Adunării Naționale a Republicii Coreea. Din delegație a făcut parte și deputatul  Kyung-won Na, membru al Comisiei.
Vicepreședintele Cristian Dumitrescu a apreciat nivelul ridicat al relațiilor dintre cele două țări, precizând că, în 2015, se împlinesc douăzeci și cinci de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Coreea, timp în care s-au creat „punți consolidate de prietenie pentru colaborarea bilaterală și internațională dintre cele două state”. La rândul său, Yoon-joe Shim a asigurat partea română de dorința țării sale de a strânge cât mai mult relațiile bilaterale în toate domeniile: politic, economic, cultural, în baza Parteneriatului Strategic încheiat între România și Republica Coreea în anul 2008.
Cât privește situația politică internațională, ambele părți au căzut de acord asupra necesității colaborării intense între toate țările, la nivel global și regional, în vederea soluționării pe cale pașnică a tuturor conflictelor, pentru respectarea integrității teritoriale și a suveranității tuturor statelor, precum și pentru atingerea unei prosperități economice care să ofere un trai superior tuturor cetățenilor. Yoon-joe Shim, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă și integrare a Adunării Naționale a Republicii Coreea, l-a invitat pe Cristian Dumitrescu să efectueze o vizită la Seul. La convorbiri a participat și Excelența Sa Hyo-Sung Park, ambasadorul Republicii Coreea la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?