Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cererea lui Jitea de eliberare sub control judiciar, amânată


   Judecarea cererii de eli-berare provizorie sub control judiciar, formulată de Liviu Jitea, a fost din nou amânată, având în vedere lipsa dosarului de urmărire penală, care cel mai probabil este la Curtea de Apel Galați.
   Liviu Jitea și cei șapte colaboratori ai săi care se află în arest din data de 9 martie, după ce cu o zi înainte, procurorii și polițiștii au descins în locuințele lor, dar și în sediile societăților comerciale aparținând lui Liviu Jitea. Peste 60 de percheziții au avut loc la acea dată în Vrancea, Brăila și Galați și peste 70 de persoane au ajuns la audieri. Pe numele a 18 dintre acestea, procurorii au solicitat mandate de arestare preventivă, dar instanța de judecată a dispus emiterea doar a opt mandate.    Celelalte persoane au interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.
Între timp, avocații lui Liviu Jitea și ai celor șapte colaboratori ai săi i-au acuzat pe procurorii DIICOT Galați că ar fi vrut să-i încurce în pregătirea apărării. Ei au susținut că anchetatorii ar ști exact cum își formulează apărarea și ar fi încercat să influențeze un expert, angajat să stabilească dacă instalația de producere a alcoolului, de la Trust LF, putea produce atât alcool cât au susținut procurorii, respectiv 800 de mii de litri în plus față de cantitatea stabilită în antrepozit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?