Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Poliţiştii au dat sute de amenzi şi au reţinut 59 de permise


   Un șofer a fost depistat în timp ce conducea cu 147 kilometri pe oră pe DN 2L, limita fiind de 90 de kilometri. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au aplicat aproape 900 amenzi, iar 59 de șoferi au rămas fără permise.

   Polițiștii rutieri au aplicat la sfârșitul săptămânii trecute aproape 900 de sancțiuni contravenționale și au lăsat pietoni 59 de conducători auto, care au ignorat regulile de circulație. Comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, ne-a precizat că au fost amendați 860 de participanți la trafic, cei mai mulți dintre ei, respectiv 419, deoarece au depășit limita de viteză.  
   Comisarul șef Gheorghe a adăugat că au fost reținute 59 de permise de conducere, ca urmare a încălcării regulilor de circulație. Cei mai mulți dintre conducătorii auto nu mai pot urca la volan pentru că nu le-au acordat prioritate de trecere pietonilor la trecerile semnalizate, respectiv 23, alți 4 au condus băuți, 16 au depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră, iar 5 au efectuat depășiri neregulamentare. Totodată, oamenii legii au reținut 8 certificate de înmatriculare și au întocmit patru dosare penale pe numele a patru conducători auto care au încălcat flagrant prevederile Codului Rutier.
    Printre șoferii care s-au ales cu dosare penale s-a numărat și Voicu N., de 62 de ani, din Focșani. El a fost oprit în trafic pe Bulevardul Independenței, din Focșani, în timp ce conducea autoturismul, având autorizația de circulație provizorie expirată.
   Sâmbătă dimineață, polițiștii focșăneni l-au depistat, pe strada Stefan cel Mare, pe  Daniel M., din municipiul Brăila, în timp ce conducea un autoturism Ford, având o concentrație de 0,72 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.
   Un alt conducător auto cercetat este Tihamer Mozes B., de 37 de ani, din Sfântu Gheorghe, județul Covasna. El a fost oprit în trafic sâmbătă, la Adjud, în timp ce conducea un autoturism Dacia 1310 și pentru că mirosea a alcool a fost testat cu aparatul, rezultând o concentrație de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, polițiștii din Suraia l-au depistat pe strada Florilor din localitate pe Åžtefan B., de 49 ani, din comună, în timp ce conducea un ciclomotor Aprilia, care nu era nici înmatriculat, nici înregistrat. De asemenea, conducătorul nu avea permis.

Cu 147 kilometri pe oră pe DN 2L

    Polițiștii au intensificat activitățile și ca urmare a accidentelor de circulație produse în ultimele săptămâni pe drumurile din județ. Ultimul eveniment rutier, soldat cu decesul unei fete de 19 ani, din comuna Străoane, s-a produs vineri seara, pe raza orașului Panciu. Tânăra nu a adaptat viteza de deplasare în curbă, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat. A murit la scurtă vreme de la producerea accidentului. Ca urmare a acestui eveniment, pe DN 2L au fost instituite mai multe filtre de poliție, iar „surprizele” nu au întârziat să apară. Astfel, polițiștii au depistat un tânăr care conducea cu o viteză de 147 kilometri pe oră, în condițiile în care limita de viteză este de 90 kilometri pe oră.
   Oamenii legii spun că acțiunile în rândul participanților la trafic vor continua, scopul acestora fiind acela de a-i determina să respecte regulile de circulație. Oamenii legii susțin că dacă șoferii, pietonii și ceilalți participanți la trafic vor respecta regulile de circulație, atunci nu vor fi implicați în accidente și nici nu vor fi sancționați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?