Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Alcoolemie de 1,31 miligrame în aerul expirat


Un șofer din Garoafa s-a urcat la volan, deși avea o alcoolemie colosală. A avut ghinion, fiind oprit în trafic de polițiști.
Sâmbătă și duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au organizat două acțiuni pe raza întregului județ, ce au avut drep scop identificarea șofe-rilor care se urcă băuți la volan, dar și pe cei care circulă cu viteză excesivă. Nici nu au început bine verificările, că au și constatat prima infracțiune.
Astfel, la Garoafa, Gigi Sorin G., de 35 de ani, conducea un autoturism pe un drum comunal. Bărbatul a încercat să efectueze o manevră, dar a ajuns cu roțile mașinii în șanț. În momentul în care a dat cu spatele, a lovit și o mașină. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a venit și explicația manevrelor pe care le-a efectuat Gigi Sorin. Aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 1,31 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat! Tulburat, omul le-a spus polițiștilor că a băut doar… o bere. Bărbatul a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a întocmit și dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Numai sâmbătă, oamenii legii au depistat în trafic patru șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice. Toți aceștia s-au ales și cu dosare penale. Alți zece șoferi, care aveau alcoolemii sub 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, au rămas fără permise de conducere. Polițiștii au aplicat și zeci de sancțiuni contravenționale și au reținut trei certificate de înmatriculare.  Valoarea amenzilor a fost de 5.549 lei.
În timpul acțiunii pe linie de viteză, desfășurată duminică, polițiștii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, dintre care 110 au fost numai pentru depășirea regimului legal de viteză. Totodată, trei dintre șoferii vitezomani au rămas fără permisele de conducere pentru că au depășit limita legală cu peste 50 de kilometri pe oră. „La acțiuni au participat lucrători din cadrul Servi-ciului Poliției Rutiere, dar și cei de la subunități. Acti-vitățile desfășurate în trafic au avut drept scop prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, dar și pe fondul vitezei excesuve. S-a acționat cu precădere în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație”, ne-a precizat comisarul șef Adrian Huzum.

***

În zilele următoare, polițiștii vor fi tot în trafic. Săptămâna aceasta, la nivel european sunt organizate ac-țiuni ce au drept scop depistarea șoferilor care depășesc regimul legal de viteză. Viteza rămâne în continuare, printre principalele cauze care duc la producerea de accidente rutiere soldate cu răniți grav sau chiar pierderi de vieți omenești. Polițiștii vor fi în trafic cu toate mașinile dotate cu aparate radar și vor acționa pe principalele artere din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?