Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

ENET a întrerupt apa caldă şi căldura


   Din cauza datoriilor acumulate către furnizorul de gaze, conducerea SC ENET SA Focșani a întrerupt, începând de ieri, furnizarea agentului termic, atât pentru apa caldă de consum cât și pentru încălzire. GDF Suez Energy Romania a sistat livrarea de gaze naturale din cauza debitelor aferente facturilor scadente din lunile ianuarie și februarie. „În urma acestei măsuri luate de furnizorul de gaz, suntem nevoiți să sistăm furnizarea de agent termic, atât pentru apa caldă de consum cât și pentru încălzire”, a anunțat ieri Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al SC ENET SA.
    Datoria restantă către furnizorul de gaze este de 10 milioane lei, cea mai mare parte a de-bitelor fiind acumulate de populație. Sistarea agentului termic este pe termen nelimitat, până când vor fi plătite toate datoriile.
    Primarul Decebal Bacinschi a spus că apa caldă va reveni la robinete în momentul în care populația își va achita datoriile către ENET. „Datoria este mare. În condițiile în care se vor încasa banii și vom fi în măsură să plătim contravaloarea facturilor din lunile ianuarie și februarie, se va da drumul la gaze fără niciun fel de problemă. Noi am luat azi (ieri, n. r.) legătura cu cei de la GDF, am făcut o eșalonare, au fost de acord cu eșalonarea, dar tot întrerup gazele, până când văd că le intră banii în cont.  Noi, Primăria Focșani, nu avem niciun leu datorie către furnizorul de gaz și nu avem nicio posibilitate să acordăm vreun ban. Facem apel la po-pulație să înțeleagă și să achite contravaloarea facturilor pentru ianuarie și februarie. Doar așa poate fi rezolvată problema apei calde în municipiul Focșani, în condițiile în care cetățenii își plătesc datoriile”, ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. 
    Factura pentru luna martie, în valoare de 6,2 milioane lei, este scadentă la sfârșitul lunii aprilie. Conducerea societății de termoficare face un apel la populație să își plătească datoriile la căldură, pentru a putea fi reluată furnizarea agentului termic.
    Căldura urma să fie întreruptă în următoarele zile, datorită încălzirii vremii, însă rămâne problema apei calde. „Am purtat discuții cu cei de la gaze și le-am propus ca până la sfârșitul lunii aprilie să plătim diferența pentru factura lunii ianuarie, de 3,9 milioane lei. Iar factura lunii februarie să o plătim până la sfârșitul lunii mai. Dânșii au decis pentru moment sistarea gazelor, urmează să analizeze propunerile noastre și să ne ofere un răspuns”, ne-a spus și Mariean Vișan, directorul SC ENET SA.  
    Societatea de termoficare din municipiul Focșani a intrat în iarnă fără datorii la gaze, după ce, în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, Guvernul condus de Victor Ponta a alocat 6 milioane de lei (60 miliarde de lei vechi) pentru stingerea tuturor datoriilor către GDF Suez. După cinci luni, datoriile s-au adunat la loc. 

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?