Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Violatorul Raj Pantelimon, condamnat la 18 ani de închisoare


   Recidivistul care a violat, bătut și tâlhărit o tânără, care se întorcea de la muncă, a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Cuantumul pedepsei conține și o revocare a unui rest de pedeapsă mai vechi, care încă nu a fost executată. Raj Pantelimon va avea de plată despăgubiri civile. „Revocă liberarea condiționată a inculpatului pentru restul de pedeapsă neexecutat de 1120 zile; (…) pedeapsa rezultantă principală fiind de 13 ani închisoare pe care o sporește la 18 ani închisoare și 6 ani pedeapsa rezultantă complementară – interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 litera a teza a II-a, litera b Cod penal. Pedeapsa de executat: 18 ani închisoare (…) Admite în parte acțiunea civilă a părții civile. Obligă inculpatul Pantelimon Raj la plata sumei de 50.000 lei către partea civilă, reprezentând despăgubiri civile pentru daune morale, respectiv către partea civilă Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani la plata sumei de 11.482,58 lei plus dobânda legală până la data executării, de la data externării părții vătămate (reprezentând cheltuieli de spitalizare), precum și la 284,9 lei către partea civilă Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, reprezentând contravaloarea transportului părții vătămate la spital. (…) Menține arestarea preventivă a inculpatului Pantelimon Raj. Scade din pedeapsa de executat durata reținerii și arestării preventive de la 13 septembrie 2012 la zi”, se arată în sentință, care poate fi atacată cu apel. 
   Raj a fost acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, dintre care cea mai gravă este de tentativă la omor deosebit de grav. Bărbatul, care are 45 de ani, mai este acuzat și de viol și tâlhărie. 
   Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2012, Raj Pantelimon a acostat o tânără de 22 de ani, barmaniță într-un club din cartierul Sud al municipiului Focșani. A lovit-o cu pumnii și picioarele peste cap și corp, apoi a întreținut relații sexuale cu ea. Un polițist a auzit gemetele de durere ale fetei și a ieșit pentru a vedea ce se întâmplă. Omul și-a anunțat colegii cu privire la faptul că în apropierea locuinței sale a fost comisă o infracțiune. Polițiștii l-au găsit pe Raj murdar de sânge, cu o rangă în mână.  Tânăra a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Rănile s-au vindecat în 35-40 de zile. Fata a fost internată atât la Spitalul Județean din Focșani cât și la Spitalul din Galați, după care o vreme a fost internată în Secția de Psihiatrie a unității medicale focșănene. 
Imediat după comiterea faptei, Pantelimon a fost arestat preventiv. În același dosar, el mai este acuzat de comiterea unei tâlhării în noaptea de 17 spre 18 aprilie, pe strada Popa Åžapcă din Focșani. Atunci, bărbatul ar fi lovit o femeie cu pumnul în față, a trântit-o la pământ și i-a luat telefonul mobil.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?