Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

ULTIMA ORĂ: Sute de familii sunt izolate din cauza inundaţiilor


   Sute de vrânceni din comunele de munte sunt izolați în acest moment din cauza precipitațiilor abundente care au rupt drumuri și poduri în mai multe localități din județ. 
   La Vidra, 390 de persoane sunt izolate în satul Voloșcani, unde a fost afectat un pod iar apa a pătruns la stația de epurare și în curțile a șapte gospodării. La Fitionești, 40 de familii sunt izolate în cătunul Dănești, din cauza râului Zăbrăuți. În comuna Paltin, din cauza Zăbalei care s-a revărsat, a fost afectat un drum județean pe o lungime de 45 metri și un drum comunal pe o lungime de 750 metri. Este vorba despre DC 98 care asigură legătura cu Ghebani și Vîlcani, momentan fiind izolate aproape 80 de gospodării.
   La Nereju, drumul județean 205 D a fost rupt de ape la kilometrul 40 în proporție de 90% iar la kilometru 30 se circulă pe un singur fir. La Chiojdeni, a fost afectat drumul național 2M, din cauza eroziunii de la Râmnicu Sărat, drumul are cel mult doi metri lățime iar autoritățile acționează cu umplutură de balast. În comuna Vizantea Livezi s-a înfundat podul care face legătura dintre DJ 205 E și un drum comunal spre satul Mesteacănu.
   La Tulnici, autoritățile au lucrat de azi noapte în satul Coza cu excavatoare după ce podul de tuburi s-a înfundat. De asemenea, la Nistorești, drumul județean 205M a fost inundat după ce s-a rupt malul de protecție. Același drum județean a fost rupt în două puncte în satul Făgetu. Primarul Ion Gogoriță spune că alunecările de teren pun în pericol cinci gospodării din acest sat iar un magazin este în pericol de a fi inundat. Probleme sunt și la rețelele de electricitate. Potrivit raportării de la Electrica, sunt probleme în satul Motnău și comuna Câmpuri pe rețelele de medie și joasă tensiune. În ceea ce privește nivelul apelor, râul Putna avea 488 centimetri la Mircești, până la atingerea cotei de pericol fiind încă 60 centimetri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?