Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Jitea a cerut termen în dosarul în care cere eliberarea sub control judiciar


   Liviu Jitea a solicitat, prin apărătorul său, amânarea judecării cererii de liberare sub control judiciar pentru o săptămână, având în vedere că alți judecători trebuie să se pronunțe asupra recursului formulat împotriva prelungirii măsurii arestului preventiv. Atât Jitea cât și colaboratorii săi Raluca Milea, Mona Ionescu, Lucian Datcu, Cristea Stoica, Neculai Bica, Mihai Tucan și Alexandru Bortoș au formulat recurs după ce magistrații Tribunalului Galați au admis, luni, propunerea procuro-rilor DIICOT de  prelungire a măsurii preventive a arestului.
   Cei opt sunt în arest din data de 9 martie, după ce cu o zi înainte,  procurorii și polițiștii au descins în locuințele lor, dar și în sediile societăților comerciale aparținând lui Liviu Jitea. Peste 60 de percheziții au avut loc la acea dată în Vrancea, Brăila și Galați și peste 70 de persoane au ajuns la audieri. Pe numele a 18 dintre acestea, procurorii au solicitat mandate de arestare preventivă, dar instanța de judecată a dispus emiterea doar a opt mandate. Celelalte persoane au interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.
   Ancheta procurorilor DIICOT a vizat o grupare infracțională organizată, constituită în iulie 2011, care s-ar fi ocupat cu activități ilicite în domeniul producției, transportului și comercializării alcoolului cu concentrație de 95-96 de grade.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?