Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Crucea Roşie vrea să facă „Cuptor de pâine la Burcioaia”


   Filiala de Cruce Roșie Vrancea intră în cea de-a doua fază a selecției în cadrul competiției de afaceri sociale din cadrul programului „Fabricat în Å¢ara lui Andrei”. Instituția vrânceană de caritate se numără printre cei 20 de finaliști ai acestui concurs, dintr-un total de 512 aplicanți. Afacerea propusă de Filiala vrânceană, „Cuptor de pâine la Burcioaia” are ca scop dezvoltarea și crearea de locuri de muncă în zona Burcioaia, cunoscută ca și cartier al Adjudului. „Am fost extrem de bucuroși că am fost selectați ca și finaliști, însă acum urmează a doua etapă a selecției, în cadrul unor work-shopuri, ce se vor desfășura începând cu 4 aprilie, la București. Acestea vor fi susținute de specialiști ai Fundației NESsT„, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Ea a precizat că zona Burcioaia face parte din zona-țintă de dezvoltare pentru Crucea Roșie, dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale în zona de nord a județului Vrancea fiind o preocupare și o prioritate în strategia de lucru a instituției de caritate.
    Potrivit celor spuse de inițiatorii acestei afaceri sociale, cei 519 locuitori ai cartierului Burcioaia se încadrează în categoria persoanelor defavorizate, ținând cont de media de vârstă, de ocupațiile lor, de infrastructura de transport, de poziția geografică (izolați de orașul Adjud, căruia îi este arondată zona) și lipsa accesului facil la utilități și instituții. „Afacerea socială „Cuptorul de pâine Burcioaia” are perspective de dezvoltare pe termen lung, cu impact social major pentru locuitori, în condițiile în care în acest moment nu există un alt producător la nivel local de produse de panificație, cu potențial de a deveni un model de bună practică ce poate fi replicat și în alte zone izolate din județ și din țară. Veniturile realizate vor fi reinvestite pentru dezvoltarea liniei de panificație cu sortimente noi, și ulterior cu o linie de patiserie. Impactul social va fi evaluat în timp, în gradul de încredere al locuitorilor în calitatea produselor dar și în capacitatea organizației, implicată în dezvoltarea durabilă a comunității prin crearea de locuri de muncă”, se arată de către reprezentanții Crucii Roșii.
    În etapa a cincea a competiției de afaceri sociale, ce se va desfășura în perioada 28 mai – 9 august, finaliștii vor beneficia de sprijin financiar în limita a 1500 de euro pentru cercetare locală în comunitățile vizate de proiectele lor. Din cei 20 de finaliști vor rămâne doar zece, ce vor fi anunțați în perioada 25 noiembrie – februarie 2015. Ei vor primi granturi în valoare de până la 32.000 de euro fiecare și vor intra într-un program de consiliere de tip incubare de afaceri sub îndrumarea experților „Fabricat în Å¢ara lui Andrei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?