Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Circulaţie îngreunată pe E85 din cauza unui transport agabaritic


   Traficul rutier s-a desfășurat greu, ieri, pe drumul european E85. Un transport agabaritic, alcătuit din două trailere de 29,5 metri lungime și 7,5 metri înălțime a traversat ieri Vrancea, plecând din portul Brăila. Potrivit unor surse, convoiul ar fi  transportat două rezervoare pentru o fabrică de bere din Miercurea Ciuc, urmând a ajunge la destinație joi. Convoiul a circulat cu viteza melcului, spre disperarea șoferilor, care au fost nemulțumiți că astfel de transporturi nu au loc noaptea, când traficul rutier este mai lejer. 
   Comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, ne-a precizat că „s-a circulat foarte greu deoarece transportul agabaritic are 6,60 metri lățime, 7,5 metri înălțime, o lungime de 29,5 metri și o greutate de 54 de tone. Transportul a fost însoțit de două echipaje din cadrul Serviciului Rutier, iar din când în când a mai fost oprit pentru ca celelalte mașini să-și poată continua deplasarea, deoarece acest transport era foarte greu de depășit și s-au format coloane”.
   Au fost situații când înălțimea rezervoarelor o depășea pe cea a liniei de înaltă tensiune, fiind nevoie ca firele să fie înălțate. Totodată, acolo unde a fost nevoie, reprezentanți ai Electrica au intervenit pentru desfacerea cablurilor de pe stâlpi, pentru a face loc convoiului. Conducerea Electrica ne-a precizat că o formație de lucru a însoțit convoiul de la intrarea în județ și până la limita cu județul Bacău.
   Cele două rezervoare au fost fabricate în Olanda.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?