Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Dosare penale pentru zeci de conducători de mopeduri


   Un bărbat din Panciu s-a ales cu dosar penal pentru că a condus un moped neînregistrat, fără să dețină permis de conducere. Florin B. a fost oprit în trafic de polițiști la finele săptămânii trecute, în timp ce se deplasa cu un moped. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că mopedul nu era înregistrat, dar și că bărbatul nu are permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit dosar penal de cercetare.
    Din 19 ianuarie, mopedurile nu mai pot fi conduse de persoanele care nu au permis de conducere. De atunci, polițiștii au întocmit zeci de dosare penale. Oamenii legii atrag încă o dată atenția asupra faptului că mopedul este considerat autovehicul și poate fi condus pe drumurile publice numai de o persoană care posedă fie permis de conducere pentru categoria AM (categorie nou introdusă), fie permis de conducere pentru orice altă categorie. Urmare a faptului că mopedul este considerat autovehicul, conducătorilor le sunt aplicabile toate prevederile referitoare la circulația pe drumurile publice ale autovehiculelor. 
    Conducătorii de mopeduri care vor să urmeze cursurile unei școli de șoferi pentru categoria AM nu pot face acest lucru deoarece nu există cadru legislativ, pentru moment. Problema ar putea fi rezolvată în curând. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a supus dezbaterii publice un proiect legislativ care întregește procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere cu reglementări vizând categoria AM, ca urmare a includerii acestora în categoria autovehiculelor. Potrivit proiectului, candidații la obținerea unui permis de conducere din ca-tegoria AM care fac dovada absolvirii, anterior datei de 19 ianuarie, a cursului de legislație rutieră specific conducerii mopedurilor pe drumurile publice în cadrul unei unități autorizate s-ar putea prezenta la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei școli de șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?