Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Inspectorii ITM au controlat brutăriile dacă au cazuri de muncă ”la negru”


   Munca la negru este un fenomen nociv, atrag atenția inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).  Aceștia au desfășurat, în perioada 19-21 martie, o acțiune de identificare și combatere a cazurilor de muncă la negru în brutării. De asemenea, au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale de securitate și sănătate în muncă. 
   Inspectorii ITM au efectuat 19 vizite de control, atât ziua cât și noaptea, la unități care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase. În urma verificărilor, au fost constatate 43 de neconformități față de prevederile legale, dispunându-se măsuri cu termene stricte de intrare în legalitate. Inspectorii au sancționat 11 angajatori și au aplicat 17 amenzi, cu o valoare totală de 12.300 lei. Totodată, un angajator a fost sancționat contravențional pentru primirea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat contract individual de muncă. „Principalele neconformități constatate au fost: neînmânarea către salariat a unui exemplar din contractul individual de muncă, neîntocmirea sau întocmirea incorectă a evidenței orelor de muncă prestate de fiecare salariat, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară și la repausul săptămânal”, transmite Eliza Botezatu, inspectorul șef al ITM Vrancea.  
   Aceasta atrage atenția că munca nedeclarată constituie un fenomen nociv. „Persoana care prestează munca nedeclarată este lipsită de protecție socială, angajatorul este lipsit de posibilitatea legală de a responsabiliza lucrătorul pentru eventualele pagube produse de acesta, iar fondurile sociale, bugetul de stat sunt păgubite prin sustragerea de la plata impozitelor și a contribuțiilor sociale”, spune Eliza Botezatu.   
   În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii ITM au constatat 21 de deficiențe, printre cele mai frecvente fiind: angajatorul nu a luat măsurile necesare pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și evacuarea lucrătorilor. Au fost aplicate 21 de sancțiuni și au fost dispuse măsuri pentru remediere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?