Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ambulanţa ar putea trece în subordinea Consiliului Judeţean


   Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea ar putea să treacă în subordinea Consiliului Județean. Decizia ca serviciile de ambulanță să treacă în subordinea consiliilor județene a fost luată luni, în urma consultărilor între conducerea Ministerului Sănătății și reprezentanții autorităților județene, reprezentate de Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene. „Este normal ca Ambulanța să deservească toate localitățile unui județ, inclusiv municipiile și, știți cum e, când e la comunitate, oamenii sunt mai grijulii”, a spus Marian Oprișan.
   Potrivit presei centrale, planul înaintat de către ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, este agreat de reprezentanții consiliilor județene. Managerul SAJ Vrancea, medicul Vitalie Bețișor spune că în acest moment nu poate declara nimic în legătură cu această măsură. „Hotărârile urmează să fie luate în cadrul ședinței de la sfârșitul săptămânii viitoare, când va avea loc Conferința Națională a Serviciilor de Ambulanță și la care vor participa reprezentanți ai Serviciilor de ambulanță din întreaga țară, ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat”, a spus medicul Vitalie Bețișor.
   În prezent, pe site-ul Ministerului Sănătății este postat un proiect legislativ care menționează că serviciile de ambulanță vor fi reorganizate. Mai exact, potrivit proiectului, serviciile județene de ambulanță se reorganizează în 8 servicii regionale de ambulanță, structuri cu personalitate juridică și în subordinea cărora funcționează 33 de stații județene de ambulanță. Serviciul de Ambulanță București-Ilfov își păstrează organizarea actuală și devine Serviciul Regional de Ambulanță București.   
   În cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea lucrează 239 de persoane, dintre care 220 personal medical, format din medici, asistenți și ambulanțieri. Unitatea are în structură o stație centrală la Focșani și 10 substații în Adjud, Panciu, Vidra, Odobești, Mărășești, Dumbrăveni, Reghiu, Dumitrești, Năruja și Măicănești. Dispune de 39 de autosanitare funcționale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?